CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

01 November 2010

My KC (bajet)

Ohhh...lama sungguh rasanya "mengabaikan" blog ni.

Ok, entry kali ni aku nak cite pasal my kc. Yes...my kc (bajet) dah siap.


This is my original kc. Ko tgk la tuh. Kecik comel jer kan? Walaupon barang dapur aku tak berapa byk tapi tak la sikit sgt. Harus la takat 4 pintu tu jer mmg confirm tak muat brg2 aku kan? Lagi plak ko tgk sinki dia. Ada 1 jer uolls! Dah la tu, kecik plak! Nak basuh kuali besar skit pon dah tak muat! Harus la kena buat lain kan?

Kitorang buat kc tak mcm org lain. Org lain siap pegi kedai silih ganti nak dapatkan kc yg puas ati dimata & hati. Kitorang? Sgt senang! Tak payah pegi kedai-kedai kc tgk design or contact sana sini. Hahaha...

Kebetulan masa open house jumpa Mr Hubby's cousin, so dia bagi kitorang contact nama org buat kc. Org tu penah buat kc umah mak dia. Aku tgk kc umah mak dia ok jer. So, kasik try.

Call org tu, petang terus dia dtg umah. Suruh dia ukur, dia design, sebut harga terus jadik! Hahaha...senang jer dpt customer mcm aku nih. Tak byk songeh!

After 2, 3 days...ini lah hasilnya.


Memandangkan space yg agak limited kat umah aku ni, so aku suruh org tu buat kabinet sampai siling. Wajib memaksimumkan segala ruang yg ada!


Panjang kc aku, 10 kaki. Walaupon nmpk mcm dah siap kc aku, tp actually tak siap lagi. Byk lagi benda yg nak kena touch up. Wiring tak buat lagi. Chimney hood ducting pon tak pasang lagi. Tp itu later-later lah.

Yang pentingnya, brg2 dapur dah sumbat masuk kc. Aku lega. Takde lagi barang yg bersepah sana sini.

Overall aku puas ati ngan kc aku. Padan la ngan bajet aku pon. Kalo nak yg lagi menawan, duit pon menawan la jugak kan?

For now, asal ada kc sudah ;-). Kos? Abes lar RM4500. Fuh...Tapi within our budget. So, kira ok lah...

Next project? Cornice...hehehee...

3 comments:

Nini D.. said...

terbaeeekk kak!!

K-Addicts said...

kira murah jugak la tu.janji, segala periuk belanga berjaya disorok. ambik jauh xnampak stripe si jamilah tu.

zahira said...

emy - apa yg terbaeeekkknyaa????

teh - yes...itu yg penting. actually mmg tak nmpk pon stripe nya...

kang kalo nmpk clear stripenya jadik cam kuda belang lak, hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails