CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

23 January 2012

Gong Xi Fa Cai!

Happy Chinese New Year! It's a dragon year! Banyak ong...

Sure ramai yang pegi holiday kan? Almaklum la...long public holiday kan?

Me? Today i'll be spending my "holiday" with my baby @ UMMC!

Nuha Dzakirah Binti Mohd Najib

Yes...i just delivered a baby girl on 17 Jan 2012 @ 7:34pm, 33++ weeks, 40cm - emergency ceasarean.

Nampaknya Nuha pun tak sabar nak keluar & celebrate CNY ;). Kalo ikutkan EDD, sepatutnya 2/3. *aku mmg selalu bersalin awal ;).

22 January 2012

Excited tapi takut

Masa nak balik Seberang Jaya kitorang balik naik feri. Saje la nak naik feri bawak Kiki. Aku pun baru 2nd time naik feri nih.


Kiki excited tapi dia takut. Bila ayah bawak dia jalan-jalan dia takut.


Kalo ikutkan aku pun rasa takut naik feri ni weh! Mcm2 duk bayangkan...if la jadik apa2 tenggelam ke apa, abes la kitorang. Masa naik tu rasa tak sabar nak sampai seberang sana.


The happy faces ;).


Eh, eh...ada Shell la kat sana ;).


Ok, kitorang dah sampai...Posing dulu! Really have fun at Penang. Will come again.

16 January 2012

Tercapai Hajat!

Ok, satu lg hajat dtg ke Penang ni sbb aku nak makan nasi kandar Line Clear yg femes tu! Punya la mencari kedai ni...almost 2 hours baru jumpa! Mana taknya...kedai dia terselit kecik jer kat tepi tu, if first timer mmg sah2 la tak nmpk kan? Lg plak kitorang ni takde GPS kan...duk pusing2 la tempat tu 2, 3 kali! Padahal dah lalu tapi boleh plak tak nmpk!


See? Punya la femeskan...dah almost 3 pm pun still lg ada org q! Termasuk la kitorang! Hahahaha...Nak parking tak susah. Depan nasi kandar (seberang jalan) tu ada tmpt parking tapi mahal tu...RM4 per hour!


The one & only tukang masak. Dia masak main campak2 jer tapi sedap ;).


Nak makan pun jenuh kena q weh! Ada la dekat nak sejam jugak q!
Bak kata my MIL, if nak makan kat sini, pedulik kan keadaan tmpt ni, if not tak lalu nak makan! Wakakaka...


Nasi pilihan hati! Nasib baik la sedap! Kalo tak mmg dah maki hamun...almaklum la, tunggu skit punya lama kan...
Abes makan dah kol 4 pm. Itu pun ramai lg yg q nak makan kat sini! 


Lepas makan kitorang pegi beli jeruk. Benda wajib yg kena beli bila datang Penang!


Lepas tu, jln2 area Padang Kota. Tak stop pun...takde parking & tak larat nak jalan. Just pass by jer...Ramai org!


Otw nak naik feri tu nmpk org lumba basikal. Baru nak start.

Bukit Bendera tak pegi. Takde parking! Tak kuasa nak parking jauh2 & jln naik ke atas! Rumah P Ramlee pun tak pegi. Tak jumpa!

11 January 2012

WW: Masjid Terapung

Bukan kat Terengganu jer ada masjid terapung...dekat Penang pun ada jugak ;)


View dari Masjid terapung...


Sangat mendamaikan...

09 January 2012

Toy Museum

Tercapai gak hajat nak bawak Kiki gi Toy Museum. Terjumpa secara tak sengaja masa otw turun from Batu Feringghi. Actually senang rupanya nak carik tempat ni. Carik jer Copthorne Hotel. Ha...kat situ la Toy Museum ni.


Boleh tahan jugak orang yg datang sini. Nak masuk sini sila bayar RM10 yea...Agak mahal jugak la aku rasa. Tapi bak kata org yg jaga kaunter tu mahal sebab sewa tempat tu sebulan jer dah RM35,000!

Mmg banyak giler toys kat dlm ni. Jgn katakan Kiki...org tua pun excited tgk toys yg byk tuh!



Tapi kan...si Kiki ni toys2 ni semua dia tak tengok mana. Yg dia tengoknya car!






Tengok...ayah pun excited ngan patung2 kat sini!



Kiki takut ok ngan replika toys ni! Nak amek gambar pun skitnya payah. Siap nak nangis lagik!

Siapa ada anak kecik boleh la bawak dtg sini...

07 January 2012

Ke Batu Feringghi

Ok, actually plan kitorang nak ke Toy Museum. Tapi yg aku tau Toy Museum tu kat area Batu Feringghi. So, lepas breakfast we all terus la menuju ke Batu Feringghi. Udah sampai Batu Feringghi tapi Toy Museum tak jugak jumpa2! *really need to have GPS la like this!

Dah tak jumpa tu kitorang stop je la dekat beach. Aku pun tak penah datang sini. Sambil2 bawak Kiki bersantai kat sini. Pepagi dah pegi beach ko! Eh, tapikan...walaupun pagi, ramai tu org picnic kat sini!


Kiki sampai sini jer terus ckp nak mandi! Hahaha...next time la sayang...Baju tak bawak! *Ha, petanda utk dtg lagi tuh!


Ok, sape nak naik kuda kat sini sila la bayar RM20 utk 2 org. Budak kuda tu la offer kitorang. Unfortunately, Kiki takut ngan kuda tu!


Sib baik la dia takut! Selamat duit! Hahahaha...And Kiki pun sgt excited tgk org main jetski! Tergelak2 dia!

Kiki & Ayah

3 of us + baby

Ikutkan aku, dah jadik mak buyung ni malas nak bergambau. Buruk! Tapi utk kenangan kan...bergambau jugak la...Kitorang kat beach ni kejap jer. Turun tu, singgah kat van laksa ni pekena laksa penang.


My MIL if dtg Penang mmg akan singgah sini makan. Sedap katanya. For me? Sedap jugak la. Tak rasa laksa lain kat Penang so tak boleh nak compare la.


Ramai gak org stop kat sini beli makanan. Susah nak parking keta sbb tepi jln. Kena pusing 2 kali baru dpt parking!


Kat sini bukan van laksa penang jer ada. Goreng pisang, jagung rebus, jagung bakar, fishball goreng pun ada. Tu yg byk keta stop tu. Beli bekalan utk picnic!


Ni lah rupa laksa penang dia. Kuah cair tapi rasa ada. Kira pass lah!
Abes makan, kitorang turun. Where to? Next entry story ya...:).

05 January 2012

Penang...here we come!

31 Dec - kitorang bertolak ke Penang. Ohhh...after 10 years...now baru nak jejak Penang! Actually tujuan ke Penang selain nak abeskan cuti New Year kat sana, kitorang nak melawat Pn Blog Diva skali. After few years diorg kat sana, ni baru nak pegi melawat ;). Org dah pindah umah baru kan...harus la kena pegi tgk, hehehe...

Kitorang bertolak from Shah Alam about 10 am. All the way jln smooth jer. No traffic at all. Agaknya ramai yg dah bercuti time Christmas kot. Dlm kul 3 pm dah sampai umah Pn Blog Diva. Mmg senang lah nak carik. Tak sesat langsung!

Tuan umah masih tak abes lg kemas barang2 pindah kitorang dah sibuk datang, hehehe...Sampai2 jer terus makan. Igt kitorang nak singgah makan kat luar jer tapi tuan umah kata dah masak so x jadik la kitorang singgah lunch. Terus la ke umah diorg.

Mlm depa suggest makan char koey teow femes kat Permatang Pauh. So, igt dinner nak pi la makan sama2 tapi Adam plak kena rfr to hospital sebab sakit mata so, diorg tunjuk jln & kitorang je yg pegi makan & Udin terus ke spital.


Tempat ni namanya Adam Char Koey Teow. Kedai dia biasa2 jer tapi....pergghhhh...ramai giler org! Lg la plak mlm thn baru kan! Tmpt ni mmg tak jauh dari umah diorg.


Kedai dia mmg tak putus2 org datang! Harus la sedap gamaknya kan?


Dah namanya pun char koey teow femes, harus la kena order char koey teow kan? Wow! Mmg tak dinafikan la sedapnya! Ni pun dah order char koey teow besar tapi tetap la tak cukup! Hehehehe...Rasa cam sikit jer portion dia. Sepinggan char koey teow besar ni harganya RM6.


Tak cukup makan char koey teow makan plak nasi lemak bungkus! Sedap gak. *aku ni apa jer la yg tak sedap! Hehehe...kat situ bukan takat jual char koey teow jer, makanan lain pun ada.

So, bagi sape yg dah muak makan char koey teow boleh order benda lain.

Next time pegi Penang harus dtg makan kat sini lagi! Ok, that is how we celebrate our new year's eve ;).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails