CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

09 October 2011

Tak Pernah Mohon Sijil Halal

Bulan lepas aku menang RM100 voucher Sakae Sushi from Her World.



Masa dapat surat tu mcm excited jer sebab menang. Tapi terpikir plak HALAL ke Sakae Sushi nih? Pastu aku ada la tweet & letak dlm facebook pasal Sakae Sushi...& most of them cakap tak HALAL.

Sambil tu aku semak jugak status HALAL dia kat website JAKIM. Memang takde info langsung la pasal restoran nih. So, I just forget about it. Mmg pikir malas la pi collect vouchernya.


Tapi, tup tup tgk kat blog, ada jugak org Islam yg pi makan kat situ. Even kat fb pon ada yg pegi restoran tuh. So, aku jadik confius. Mcm "eh, HALAL ke?"

Disebabkan rasa tak puas hati, last Friday aku call Bahagian Hab Halal kat no 83150200 & tanyakan pasal status Restoran Sakae Sushi ni. Mana la tau kan...website HALAL tu tak update ke lagi kan... Dan jawapannya..."Restoran ni tak penah memohon Sijil Halal".

Ok, sekarang aku dah rasa puas hati. So, i just let go jer voucher tuh. Tak payah pi collect. Puas hati ;). Lagipun masa masuk contest tu tak pikir pon nak menang. Saje suka-suka hantar. Skali, yg aku tak sangka tu la dapat plak!

9 comments:

Makbed said...

Iskk.. kena sebarkan info neh.

Ummi Dania Yasmine said...

Sakae Sushi tak halal??? i tengok ramai org kita makan kat situ dengan selambanya....i memang tak makan kat kedai sushi pun...

zahira said...

Makbed - silakan :). Mana yg baik mmg patut disebarkan. Ye dok?

Umi Dania Yasmine - ha...tu la pasal. Mmg ramai Islam yg makan kat situ. Me pon tak penah masuk Sakae Sushi sbb tak minat makan sushi ;)

Nini D.. said...

bahay betul sekarang ni..xkira dah halal/haram

KSWSK said...

suh je kwn2 yg non muslim g guna voucher tu...

Yours truly said...

hmm sah2 nama kedai pun dah nama arak kan..rasa2 dia ada serve alcohol kot??? sib baik x pernah masuk situ..

btw sapa2 yg suka makan kat Sushi King, hope ambil perhatian sbb few items mmg x halal..sbb dia soaked or used alcohol in it...isk!

zahira said...

Emy - tu la psl. Kadang2 kite tgk ramai jer islam... kite pon masuk la. mana la time tu nak pegi check ada sijil halal ke tak kan...

Wawa - sebab dah tau kan...so malas nak pegi collect vou tu. lgpon ofis dah jauh. kalo nak pi collect kena amek half day la pulak.

Ayeen - nasib baik me tak penah masuk sushi king ;). lgpon mmg tak minat makan sushi. so, mmg tak masuk la kedai2 sushi nih.

najmi said...

dulu diorg tak letak apa sign kat depan kedai tu, now ada note " NO PORK " .itu kot lagi ramai org islam g makan sbb sign takde Pork.ish2 sekarang mentality takde Pork terus HALAL? me n hubby sushi lover tapi tak pernah makan sakae was was punya pasal. baik kita elak kalu dah was was kan

zahira said...

Mimi - nasib baik la both of us bukan sushi lover. so tak heran sgt la kat makanan2 sushi nih ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails