CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

30 October 2011

Setahun sudah...

+view from my apartment+

4 Oct - genap setahun kitorang duduk di rumah sendiri. Wah...pejam celik pejam celik dah setahun rupanya kitorang jadik warga Shah Alam :).

Kalo dulu before duduk sini, mmg area Shah Alam la yg aku paling tak suka nak pegi. Bukan apa, byk sgt roundabout. And aku selalu sesat if masuk Shah Alam. Tu yg tak suka dtg Shah Alam tu.

Tapi since duduk sini, I start to "heart" Shah Alam! Yes...very convenience place for us. Dan of course yg paling best sbb duduk umah sendiri kan? Our house pon dah almost complete. Tinggal nak touch up jer bagi cantik skit. Tgk la, kalo ada rezeki lebih boleh la cantik kan lagi umah ni. Tu pon takde la byk sgt nak buat sbb umah pun kecik jer ;).

Apa-apa pun, Happy 1 year old to our house! :).

24 October 2011

A Short Vacation

Last 2 weeks kitorang bercuti-cuti ke Cherating! Lama sbnrnya tak ke Cherating nih.


Dekat sini, kitorang stay dekat Suria Cherating Beach Resort. Kitorang amek Deluxe room. Kalo nak diikutkan, aku ada sedara yg ada motel kat Cherating nih. Boleh jer if nak pi duduk free. Tapi memandangkan aku pon tak berapa close sgt ngan diorg...so, better la kitorang booked hotel jer kan...

Actually kitorang saje jer nak bercuti dekat Cherating nih. Nak hilangkan penat yg benarnya...Sambil bawak Kiki jln-jln ;). Lgpon dah lama rasanya tak bercuti.


Takde apa sgt la yg kitorang buat. Mmg semata-mata nak rest! Petang tu bawak Kiki gi mandi pool. Mmg excited lah dia!

Anak happy, ibu pon happy lah.


Lepas puas mandi swimming pool, kitorang pegi pantai sat. Takde pon org mandi-manda kat situ. Cuma nmpk org dok fishing jer.

Overall, resort ni ok la bagi aku. Untuk cuti-cuti bajet boleh la. Bilik pon ok. Bersih. Tapi...breakfast dia mmg tak best lah. Lagi sedap if pegi makan kat warung!

Soal makan mmg tak payah risau la. If korang ada foursquare, lg senang. Pegi kat foursquare & carik recommended place to eat. Mmg senang nak carik. Dan tmpt yg org recommend pon mmg berbaloi! Makan pon murah.

21 October 2011

Musim Haji 2011

Sambungan WW.

16 Oct - tibalah masanya utk menghantar Pn Zainab & En Zahiruddin ke Airport Sultan Mahmud, KT. Seawal 3 pagi dah bangun weh! Dah ler sejak balik kg sampai ke hari Sabtu tak putus org datang menziarah sampai ke mlm! Mmg murah betol rezeki Pn Zainab! Alhamdulillah.

Pukul 4 pagi adik-beradik Pn Zainab dah sampai. Terus la bertolak ke airport. Dlm duk kelam-kabut tu, Duci tertinggal selipar, hahahaha...

Kitorang singgah solat Subuh dekat Masjid Jembal. Masing2 muka ngantuk tak cukup tido. Ngan Duci dok melalak-lalak mintak selipar! Hahahaha...Sabar je lah!


Sampai airport dalam kol 7 pagi. Sib baik awal lagi, so dpt la parking dekat skit. Takde la nak kena jln jauh ngan nak dukung Kiki lagi. Kiki kol 3 pagi dah bangun! Dgn tak mandinya, salin baju angkut wat masuk keta ;).



Sampai2 tu terus la Pn Zainab & En Zahiruddin pegi register & amek brg2 yg TH belum bagi. Dah dpt barang berkemas lagi masuk dlm bag.


En Zahiruddin plak duk kalut nak pakai ihram. Susah jugak kan kalo brg kasik last minute. 2,3 kali la nak kena mengemas!


Aku tgh nak pakaikan gelang haji kat Pn Zainab!


Ok, semua dah setel.


Dapat la Pn Zainab beramah mesra ngan cucu-cucu plak. Lama nak tinggal kan...40 days ++...


Rombongan Cik Kiah yg datang menghantar. Terima kasih la aku ucapkan. Sanggup bersusah-payah pepagi buta dtg kan...


My family! Yang takde dlm ni: Pn Teh Suraya. *Teh, gmbr ni utk tatapan anda ;). Semoga hilang "kecanduan" terhadap En Jack!

Lain2 gmbr will be uploaded in fb later la ye...

Ironinya...time menghantar Pn Zainab & En Zahiruddin pegi menunaikan haji aku pregnant 6 months. & back to 2008, time hantar PIL pegi haji aku pregnant jugak! Mmmm...

musim haji 2008


Apakah maksudnya itu?

Oh, perasaan menghantar Pn Zainab pegi haji ni mcm nak antar Kiki masuk asrama penuh! Almaklum la...Mekah tu jauh kan...Sampai tak terkata nak pesan kat dia. Sebak weh!

Almost 1 week dah diorg kat sana. Dan tadi baru dpt berckp ngan Pn Zainab. Ceria jer suara dia kat sana. Pesan dia pada anak2: Dia sihat2 aje yea...Tak payah la risau. Oh, En Zahiruddin sgt bertuah katanya diusap2 oleh Imam Masjidil Haram.

Semoga Pn Zainab & En Zahiruddin dpt menunaikan haji dgn sempurna. Amin.

10 October 2011

I Won RM200 Macy Voucher!

If uolls follow my twitter @zahira_r (sila la add me ;). Sempat lg promote twitter!), sure tau yg aku ada menang Celebrity Sofa Contest by Macy. Dapat la Macy voucher RM200!

So, on Saturday, kitorang ke SACC Mall lah pi collect voucher dekat Macy sana.


*Sila sengetkan kepala utk membaca*
Ingatkan nak shopping terus dekat Macy SACC tu tapi barang tak byk choice. My target nak beli curtain jer sbb dah jemu mata tgk kat curtain yg ada skrg. *maklum la, dah 3 years guna!

Memandangkan tak puas ati tak dpt beli barang kat Macy, the next daynya kitorang pegi Macy Taipan plak. Kena cepat guna voucher tu takut expired or takut simpan lama2 kang tak perasan plak. Sia2 jer buat slogan bagai ;).

Kat Taipan ni dpt la jugak aku rembat eyelet curtain. Tu pon lepas dah memilih for 1 hour! Yang berkenan, tak kena plak ngan color. Harga pon mahal! Disebabkan aku ni kedekut nak keluar duit lebih, so kena carik yg ngam2 ngan harga RM200 la!

Akhirnya, lepas puas aku belek semua curtain yg ada kat sini...this is what i chose!


Sib baik ada discount 70%. Kalo tak, tak mampu jugak nak beli eyelet curtain! If french plate curtain murah la skit. Disebabkan curtain dpt 70% discount, so voucher aku still lagi ada balance. Apa lagi, rembat la curtain tieback. Kalo ikutkan 1 curtain tieback tu harga RM35.90 tapi ada discount 20%, aku rembat la 3. Nak ngabeskan voucher. So, total suma ngam2 la RM200!

So, aku adalah puas hati!

Lepas ni keje ayah plak utk pasang rod curtain so that aku boleh pakai curtain ni. Mmm...ntah bila la baru terpasang tuh!

09 October 2011

Tak Pernah Mohon Sijil Halal

Bulan lepas aku menang RM100 voucher Sakae Sushi from Her World.



Masa dapat surat tu mcm excited jer sebab menang. Tapi terpikir plak HALAL ke Sakae Sushi nih? Pastu aku ada la tweet & letak dlm facebook pasal Sakae Sushi...& most of them cakap tak HALAL.

Sambil tu aku semak jugak status HALAL dia kat website JAKIM. Memang takde info langsung la pasal restoran nih. So, I just forget about it. Mmg pikir malas la pi collect vouchernya.


Tapi, tup tup tgk kat blog, ada jugak org Islam yg pi makan kat situ. Even kat fb pon ada yg pegi restoran tuh. So, aku jadik confius. Mcm "eh, HALAL ke?"

Disebabkan rasa tak puas hati, last Friday aku call Bahagian Hab Halal kat no 83150200 & tanyakan pasal status Restoran Sakae Sushi ni. Mana la tau kan...website HALAL tu tak update ke lagi kan... Dan jawapannya..."Restoran ni tak penah memohon Sijil Halal".

Ok, sekarang aku dah rasa puas hati. So, i just let go jer voucher tuh. Tak payah pi collect. Puas hati ;). Lagipun masa masuk contest tu tak pikir pon nak menang. Saje suka-suka hantar. Skali, yg aku tak sangka tu la dapat plak!

05 October 2011

Produk Kecantikan. Jom tengok!

Rasanya semua perempuan sukakan produk kecantikan kan? Ada yg suka beli produk tempatan. Ada jugak yg suka beli brg branded. Kalo produk yg branded ni harga pon lebih la sikit kan? Tapi tak semua brg branded tu bagus. Terpulang pada masing2 la. Tepuk dada tanya selera ;).

Ok...aritu aku terjumpa 1 website ni. Mcm2 produk yg branded2 ada. Cosmetics, Fragrances, Skincare...mcm2 lah!! Tgk punya tgk...punya belek...aku pon ter"beli" brg ni ;)

*
*
*


Cosmetic Estee Lauder ;). Kalo korang nak beli jugak...boleh tgk website ni Best Buy World. Lepas buat pymt, dlm masa 3 hari barang dah sampai ;). Efficient! Harga pon murah compare to shopping mall. Mmg geram jer lah tgk perfume!

Tapi if korang nak dapatkan product kecantikan FREE jer...rajin2 la masuk contest! Ni antara barang2 yg aku menang masuk contest.


Estee Lauder. Currently I'm using this. Sib baik menang contest...kalo tak pakai jer lah Olay ko!


Asience. Dapat shampoo, conditioner & treatment. Sib baik menang contest...kalo tak utk rambut jgn harap la aku nak beli 1 set mcm ni. Paling2 pon beli shampoo sudah!


Aesop. Wah...tgk kat kaunter produk ni pon mahal! Tapi dah dapat Free...cuba jer lah kan? Tunggu Estee Lauder abes baru try yg ni plak...


Hada Labo. Ni pon aku dapat menang contest ;). Oh, rasanya sampai next year tak payah beli produk kecantikan, hehehe...

Macam2 produk dpt. Jgn muka aku jadik macam2 sudah!

03 October 2011

Ziqri Studio Photography

Before puasa aritu kitorang ada beli Studio Package from MilkADeal. Dah set appointment semua...here we go...to Kiddie Fotolab dekat Kota Damansara.

Masa sampai dekat studio tu...dia biarkan Ziqri main dulu sambil2 dia amek gambar. Katanya nak Ziqri get use to it before masuk studio.


The way dia amek gmbr tu mmg professional lah. Dibiarkan jer Ziqri main sambil dia duk snap gambar sana sini. Kalo kite yg amek gmbr...haruslah nak budak tu posing elok2 baru nak snap! Maunya la dia nak kan?


Lepas Ziqri dah get use ngan cameraman tu, dia ajak masuk studio plak. Kat sini pon dia biarkan jer Ziqri main as he wish. Siap bagi mcm2 mainan so that Ziqri boleh bagi mcm2 pose!


Lepas tu amek gambar pakai costume plak. Aku pilihkan costume Toy Story utk Ziqri.


Satu lagi costume aku pilihkan dia baju askar. Utk pakej ni boleh pilih 2 jenis costume.


Dah abes sesi Ziqri posing sorang...harus la ada gmbr family kan...*Uih! Gemok betollah aku!


Lepas tu amek gambar Ziqri ngan ayahnya plak. Gambar aku ngan Ziqri takde sbb aku dah tak larat nak posing!

Setel photoshoot! Fuh! Mmg penat gilos! After a week lepas tu kitorang kena dtg balik choose photo. Masa aku beli tu, pakej tu utk a few photos jer...tapi masa dtg utk choose photo tu tgk semua gmbr Ziqri cun2 plak...Makanya.....terpaksa la jugak kami "korbankan" duit utk beli additional package which is...

eh...asal tak blh rotate gmbr ni???

Dpt CD, gmbr 12R, a few photos of 8R, 5R & 4R & album.


A few photos yg dah siap dimasukkan dlm album. So total of the package = RM550! *Abes bajet raya mak!


Walaupon org kata membazir...tapi, kami amat berpuas hati! First time nih buat studio photography. Lepas ni ntah bila la plak nak ada studio photography yea....:).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails