CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

18 February 2012

Masa untuk berjimat

Dah masuk anak 2 ni rasanya memang sesuai la untuk berjimat cermat. Dulu masa anak sorang ok lagi semua benda nak beli sbb belikan untuk dia sorang jer...

Ni dah masuk anak 2 if tak pikir cara nak jimat mmg "sakit" gak la, kan?

So, sebagai langkah berjimat cermat...aku beli cloth diaper...


Ha...amek ko! Siap sekotak terus beli. Aku beli dekat Autumnz. Siap beli wet bag skali! My mom bila nmpk aku beli CD ni komen dia > rajin ke nak basuh? Ada masa ke? Hahahaha...Nmpknya, mak aku pun tak percaya dgn kerajinan anaknya ini! Hopefully aku adalah rajin demi untuk menjimatkan duit so that duit yg dijimatkan tu boleh pegi jalan2!

Dulu mmg aku penah ckp tak mungkin utk aku guna CD ni sbb leceh & malas nak basuh. Tapi memandangkan 2 org nak kena pakai pampers...so agak byk jugak la duit yg nak kena keluar utk beli pampers every month. Lagi plak pampers kena beli utk 2 rumah kan...Belum campur duit susu lagi. *pening kepala Mr Hubby agaknya ;). Sib baik la Nuha bf. Kalo tak...lagi parah!

Agak2 berapa byk CD nak kena ada untuk 2 beradik ni yea? Baru beli 10. Cukup ke? Kalo nak jimat lagi kena cepat2 potty train Kiki la jawabnya...*dah sibuk ngan baby ntah bila la nak potty train si Kiki nih.

This year will be tahun berjimat cermat. Mana yg boleh jimat, kita jimatlah. InsyaAllah.

9 comments:

Blog Diva said...

voila!

me yg surirumah ni pun malas nak berCD.geli pun ye hihi. nasib baik la timing baek punya-adam dah diaper free, susu pun kitorang nak stop slow2... so, kalu beli pun utk zaraa je la.takde la semua nak kena double kan.

zahira said...

Teh - nak jimat punya pasal kena la abaikan faktor2 geli tu...hahahah...Kiki ni ntah bila la nak diaper free...malas betul nak potty train dia...

Nini D.. said...

ang mesti boleh kak..memula memang la stress sbb penat,tak cukup rehat,xcukup masa..tapi it takes time..lama2 ang akan terbiasa...

cahiyukk kak!!

mommyNadia said...

woweee..caiyyokk!!
10 kalau nak rotate sebenarnye tak cukup kaklong.
kena pulak musim mendung2 ni..susah sket nak kering, 15 would be nice.
pakai 5, basuh 5,standby esok 5..cantek ;) untuk sorang..ada baby tak biasa kena basah2..so every 2-3 hrs dah kena tukar..
*psst malam nak tido lena, harus pakai yg plastic jugak, kalau tak stress!!

Auntumn AIone ke All in two?

goodluck for cd'ing n bf'ing..
endahkan segala bisikan2 halus..hehehee

zahira said...

Emy - stress tu mmg ada...tapi kuatkan semangat jer...itu pun sebab dah beli mahal2 kan...kalo x guna sayang plak duit yg dah beli tu...tu yg gigih guna tu ;)

Nadia - ooo...kena beli lg 5 la gitu...Nuha still pakai pampers lagi...tak muat dia nak pakai CD. pakaikan utk Kiki dulu. So far, suka dia pakai. Dia yg akan pilih sendiri CD manan nak pakai.

klong punya ni rasanya Autumnz Alone.

KSWSK said...

wa kakak sulong..dl kecik2 jaga adik2 smua bl nak jln pakai lampin kain than pakai CD ni..bahasa kg dl panggil seluar getah..

zahira said...

Wa - kitorang dulu 5 beradik pun semua pakai lampin jer...tu pasal tak penah kena nappy rash ;)

Makbed said...

Huu.. rasanya saya pun kena try pakai CD gak la. MAkin beso si anak, makin banyak kencing. Asik tembus je. Pampes lak paling beso saiz xl. Dah takde saiz lagi beso dah.

zahira said...

Makbed - jom kite ber"cd"...so far my son suka jer pakai cd...siap dia pilih sendiri cd mana nak pakai ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails