CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

03 November 2010

Groceries Shopping...

Where do you normally buy your groceries? As for me...normally kitorang pegi beli kat Tesco (sbb paling dekat to my house & paling murah ;-P).

Biasanya kalo beli groceries...do you bring your list? Or do you prepare your groceries list before you go for shopping? As for me...aku sgt la malas nak buat list. Actually malas nak tulis! Konon boleh ingat la dlm kepala otak. (tapi skrg dah tak payah tulis, I already downloaded the groceries list software in my BB ^_^).


Main amek jer barang. Penyudahnya...barang yg nak kena beli tak beli...barang yg dah ada kat umah, aku beli sampai 2, 3 kali lagi. Haiyo...membazir betol!

Tapikan...dok beria beli barang dapur sampai nak penuh 1 troley...tapi tetap la jugak makan kat luar, hahahaha...

Aritu, lepas shopping groceries, kitorang singgah makan kat Tesco food court.


Me order hot & spicy dory with fried rice. Mmg hot & spicy betol! Berdesing telinga makan!


Mr Hubby plak order lemon chicken with fried rice. Dia mmg tak makan pedas kan...so dia mmg selalu akan order menu yg tak pedas.

Makan nasi goreng lagi, kitorang...hahahaha...Tapi food not bad. Next time kalo pegi nak try food Linda Onn la plak. Sedap ke?

5 comments:

K-Addicts said...

kalu me ikut skali, biasanya pakai list dlm otak je.kalu pesan kat udin keluar sorang je tulis kat list. tu pun kdg2 dia lupa gak beli.

MOMMY NADIA said...

kaklong, dekat blakang rumah, area sekolah teknik ada fresh market..tp shoplot nye lah..tepi speedmart..
Nadia suka beli brg2 dapur kat situ..ikan,sayur..fresh n murah jgak lah!!

zahira said...

teh - sejak asik2 bz nih, list dlm kepala otak dah tak boleh pakai. asik lupa jer!

nadia - rasanya mcm tau tmpt tuh. ooo...kat situ murah ke? leh kasik try camni ;-)

Nini D.. said...

cik kak....lain kali sila buat note ye..

zahira said...

nini - tu la...malas nak menulis weh. tulisan tak cantik, hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails