CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

28 June 2010

Hari Ahad...yg bz.

Time lunch, Mr Hubby bukak tudung saji tgk lauk tak memberangsangkan...terus ajak keluar. Kebetulan aku sudah berjanji dgn K. Pah (neighbour kat kg) nak pegi umah adiknya dekat Kota Damansara utk mengambil Corelle & Corningware mak aku yg dibeli oleh anaknya. (asal lak tetiba tulis ayat BM betol nih??? abaikan...)

Sampai ditempat yg dituju, borak2 mesra kejap, amek brg terus balik. Mr Hubby tak makan lagi kan...Nak pi carik tmpt makan la. Baru nak gerak, adik aku sms kate dia otw to my MIL house. My sis pon call bagitau dia dah otw. Haiya, berjanjinya nak dtg petang!

So, cancel plan...sms dia bgtau aku otw nak balik umah. Sementara tu singgah dulu makan dekat SS18.


Kitorang makan di Restoran Penang Tropicana.


Mr Hubby mengorder char kuew teow. Mmg peminat char kuew teow betol. Char kuew teow nya boleh la tahan. Tak la sesedap mana.


Memandangkan aku dah lunch, jadi aku cuma order cendol sajo. Cendolnya pon tak berapa nak sedap. Dia tak pakai santai original, so rasanya kureng skit!

Tgh dok makan, my bro bgtau dia lepak umah kawan dia kejap. So, kitorang balik umah jap, amek kunci umah...keluar lagi pegi Shah Alam. Nak pi Kompleks PKNS. Nak antar baju jahit. Korang dah tempah baju raya belom? Jgn lambat2...kang ada yg tak pakai baju baru, hahahaha...

Otw ke sana, call lagi my bro, ajak dia jumpa kat SACC Mall sajo. Dia pulak tak tau. So, stick pada plan asal utk jumpa dia kat Subang Jaya saja. Dah pi anta baju jahit, kitorang nak balik la. Baru keluar parking, my bro lak call ckp dia dah sampai SACC Mall. Sabo jer la!  Pi jumpa dia sat, suh dia follow kitorang ke Carrefour. Yes...we want to buy something. Dok kejar Enfagrow & drypers sale actually. Mana taknya...susu Enfagrow 1.7kg is only RM88++. Mana penah sale sampai rege camtu kan? Harus la kena pi beli cepat2 buat stok. And beli barang makanan utk my bro skali. Lagi pulak sale sampai Mon je. Balik keje malas lak nak pegi.

Lepas dah beli barang. Singgah makan lak. Makan lagik! Hahaha...belanja my bro makan. Kitorang makan kat foodcourt situ. Ada yg rekemen kata chinese muslim food kat situ sedap. Kena la pi try. Kedai dia yg first skali. Mmg la ramai org order kat situ.


Mee buat sendiri, ok!!


So, me & my bro try makan mee ni. Ntah apa nama ntah. Mr Hubby makan nasik goreng. Food dia portion mmg besar. Semua pon harga RM6 saja. Mmg kenyang! Infact aku makan pon tak abes.

Abes makan, zass terus pegi umah aku. Umah yg kitorang sewa...Hahaha...dah lama giler tak balik sana! Umah pon dah bersawang. Giler!!! Rumah tu mmg jadik tmpt kitorang simpan barang sajo. Tapi buat sementara waktu ni, my bro akan dok situ sampai we all move out to our own house ;-). Ada la jugak org tukang tgk umah tu.

Ha...mmg penuh time aku smlm. Cancel lagi plan aku nak pi iCity!

p/s: Hilal...kalo rajin, sila la kemas umah tu yea ;-).

6 comments:

faerni said...

byk ke mak beli corelle and corningware? preview skit...

K-Addicts said...

aduyai..makan luar lagi...kukuku...jeles yg tidak bersempadan...hahaha..

cakap kat abg long, meh try char koay teow permatang pauh. bukan style mcm dlm gmbr tu.char koay teow kat negeri selain penang ni macam kuay teow goreng biasa je. yg femes sini tu memang 'true' la sedapnya.tahun depan once kitorg dah naik umah baru, meh try.

zahira said...

erni - takde la byk mana. 1 kotak corelle & 1 kotak corningware jer.

Teh - hahaha...teh, jgn jeles! sementara tak duduk umah sendiri lagi, makan la kat luar. kot lepas ni dah dok umah sendiri, kena la rajin masak! igt nak gi penang thn ni. nak rasa char kuew teow yg sedap kat sana...

MOMMY NADIA said...

Ziqri ok ngan enfagrow?
kalau speedmart harga dia stable...selalu rendah drp normal rate at giant,tesco etc..;)
tak pakai tp rajin survey2...

MOMMY NADIA said...

Ziqri ok ngan enfagrow?
kalau speedmart harga dia stable...selalu rendah drp normal rate at giant,tesco etc..;)
tak pakai tp rajin survey2...

zahira said...

nadia - so far ok dia minum susu tuh. tak penah lagi gi survey kat speedmart. pasni kena gi tgk la. kedai ubat pon murah tp tak dok hok 1.7kg. ada yg 1.3kg jer.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails