CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

18 April 2010

During the weekend

Ziqri baru jer tido. Senang skit aku nak wat keje. Arini lambat skit dia tido sbb dia bgn lambat! Weekend dok umah mmg penat layan kerenah dia. Tak duduk diam. Semua nak diexplorenya!


Orang baca paper dia pon sebok sama nak baca. As if he knows lar.


Tgk lar...abes dikirainya paper.


Siap angkat paper. Tak nmpk ke Ziqri? Lawak betol la...

Layan kerenah budak ni mmg penat. Betol tak? Ha...rasanya ibu2 suma mesti agree ngan aku ;-). Kalo ikutkan nak senang keje, nak jer aku beli baby walker. Tapi actually doc tak advice utk guna baby walker. Even ada 1 kakak yg aku jumpa dlm LRT pon tak advice utk letak baby dlm walker. Nak tau kenapa?

Expert Answers:

Studies have shown that babies who use a walker may actually learn to walk about a month later than those who don't. Walkers allow babies to move around before they are physically ready for it, which can cause unusual movement patterns and delayed muscle control.

Babies learn to walk in part by watching and understanding how their feet and legs move. If a walker has a tray, they can't see what's happening with their lower body and don't get the information they need about their motor development.

4 comments:

K-Addicts said...

kiutnya ziqri!! sebijik pesen kirai news macam abg adam dulu2...

MOMMY NADIA said...

me too!I'm against baby walker..most of my frenz mmg tak ajar baby pakai walker..
mcm expert says tu lah..plus kat US mmg tak encourage pakai sb boleh mendatangkan bahaya for babies,sbb movement bebas boleh jatuh!

Nini dear.. said...

btol kak...anak aku pon xgune baby walker..belajaq jalan sendiri je.

zahira said...

teh - hahaha...kalo udah sepupu sepapat tuh...perangai pon lebih kurang jer yea ;-)

nadia - betol...baby walker dangerous. before k long nak beli dulu, dok tny lar experience mommy...suma pon tak adv. so, takde lar beli. jimat duit, hehehe...

emy - bagus...kite kena ajar diorg belajaq sendiri. biar berdikari kan? u know better since laki ko doc, hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails