CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

01 June 2010

Counting days...

Lagi 11 hari nak ke Saigon...Aaarrrgghhh...tak sabarnya nak cuti. Tak sabar jugak nak ke Saigon ;-). First time pegi sana.

First time jugak bawak Ziqri jln jauh. Naik plane lg. Tu pon satu hal...pening kepala pikir. Mcm mana la dia dlm flite nanti. Hopefully dia behave. Tak buas. Tak nangis. Pening aku dgr budak dok melalak dlm flite. Bingit telinga! Hopefully bukan anak aku nanti yg membingitkan telinga nanti. Kalo tak terpaksa tahan telinga, muahahaha....

Lagi satu dok pening memikirkan nak angkut segala brg keperluan Ziqri. Drypers, ubat-ubatan, botol susu, susu, Pureen cleanser, baby bath, flask air panas, etc...Adeh, pening kejap. Harus la 1 bag tu penuh ngan brg2 dia sajo.

Belum campur brg aku & Mr Hubby lg...nak kena bawak international adapter, charger hp, charger camera & yg seangkatan la...*Sigh*

Bab kemas2 brg ni la aku paling malas. Biasanya esok nak pegi, mlm tu baru kemas barang. Tapi rasanya kali ni kena kemas awal2...especially barang Ziqri. Takut ada yg terlupa lak nak bawak nanti.

Notes psl Saigon pon tak abes lg buat. AA itenarary pon belom print jugak. Currency conversion rate pon tak print lg. Kali ni kena print 2 copies. Last time pegi Bandung bawak 1 copy jer...tetiba ilang! Mana taknya...asik nak beli brg kuarkan currency convertion rate tu...pastu dah tatau mana letak (ni la dia bila org yg tak berduit shopping ;-)). Nak kira pakai hp malas. Lgpon lambat! Masa kat Bali penah nmpk this guy bawak print out currency conversion rate size A4...hahaha...giler besar. Aku kalo print pon kecik jer. Cam segan lak nak bawak besar2...;-P.

Hopefully everything berjalan ngan lancar.

Rasa excited nak bawak Ziqri jln2. At the same time rasa nervous jugak. Sbb tak tau lg mcm mana dia behave nanti.

Ooo...will be going there with my sis. Dia pon bawak anak kecik. Mmmm...riuh la suara kami nanti kat sana ;-).

4 comments:

K-Addicts said...

kaklong, me dah jumpa gajet yg boleh buat adam diam, kalu tak lama pun setengah jam ok kot-PSP!!!

Nasib baik nik pareh ada PSP tu. So far, adam mcm kusyuk jugak..

zahira said...

teh - ha...mujur la adam leh ralit dok main PSP. kalo ikutkan skrg ziqri mmg suka jln. naik keta dia ok la...takut naik flite ni dia tak biasa...jgn dia nangis sudah. kang haru biru dibuatnya!

faerni said...

hahaha...
can't expect much tambah naik AA. Kalau MAS leh mintak memacam. Diorng akan serve food ASAP utk elak baby nangis. Toys pun diorang kasi. AA?? Haruslah kasi ubat tidur. Aus bukan leh duk setempat lelama nih!!

zahira said...

biasa la...mana leh mintak memacam kalo udah byrnya murah! terpaksa la terima...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails