CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

21 May 2010

INDAHRIA: The progress

Tadi baru bayar balance legal fee RM3150. Last 2 weeks bayar valuer RM570. Fuhh...abes duit shopping gi Saigon. Nampaknya gi Saigon nanti kena shopping berpada-pada la ;-).

Lepas bayar valuer, diorg terus courier valuation report to me. So, this is the house floor plan.



Square feet tak lar besar mana. Kalo tak silap 1041 jer. Pening jugak nak pikir cemana nak deco umah ni nanti.

Kebetulan plak dlm Apartment magazine ada deco umah Indahria. Kena sgt la. Dpt gak aku idea cemana nak deco nanti. Cantik umah mamat ni. Tapi umah dia lot tepi. So, umah dia ada window.


Indahria ni balcony dia mmg luas. Tgk la mcm mana mamat tu deco balcony dia. Siap buat tmpt bersantai lg. Dia letak alat exercise kat situ. So, bila dia exercise, dpt lar dia menikmati view kat situ. Good idea tp tak sesuai utk yg ada anak kecik utk letak kerusi meja kat situ. Dangerous!


Dining & living hall dia. Menarik juga skim color dia pilih.


Lorong nak masuk umah...dia letak cermin besar kat situ. Good idea. Umah dia nmpk luaskan?


Kitchen. Cantik. Boleh tiru ni ;-). Suka tgk kitchen dia.


Even umah dia tak berapa besar pon dia still boleh letak dining table kat situ. Menarik. Pandai mamat ni deco umah dia. Furniture tak byk sgt. Cukup2 jer. Tau berapa kos deco umah dia? RM115 000. Pengsan....

Kata my lawyer...maybe next month dah boleh dpt kunci ;-). Yeay...tak sabarnya!!!

6 comments:

Nini dear.. said...

yeayY!!!!..jgn lupa jmput aku dtg umah ang nnti kak

MOMMY NADIA said...

huuiihh renovate umah smp 115k..gilos!
tak mampu seh..rs umah ni kat tingkat 8..mesti pilot or steward ni..rmai org MAS kat cni..
kaklong dpt corner lot ke..sb kalau bukan cornet lot 1008 sqft aje tak silap..
umah dlm magz tu corner lot..
tp umah ni dia dpt disc ngan renovate contractor tu..umah sample lah..so cost dia actually dpt disc bnyk!

zahira said...

emy - insyaallah. if aku buat house warming nanti aku jemput la. jgn tak dtg tau!

nadia - umah k long bkn cornet. ye la...baru check sqft 1008 jer...

ooo...mamat tu dok level 8 ke? aritu masa g tgk umah...nmpk askar dok situ. katanya pegawai polis pon ada.

MOMMY NADIA said...

tak tak..mamat tu duk level 12 belah umah nadia..siap check tu takde keje sunggoh!
tp umah dia exactly sama ngan showroom tingkat 8!..contractor alex..menyampah..menipu betul semua contractor kat ctu!

ooo..police pangkat tinggi pakai honda civic baru tu!hehehe..
bukan stkat askr n polis, pilot steward,stewardess pun ada!
hehehe...;)

zahira said...

nadia - hahaha...siap pi check. mesti umah org tu facing belakang eh? sbb kalo tgk dari hiway mcm tak nmpk lak umah dia. nape ngan contractor alex tu? dia tipu cemana?

MOMMY NADIA said...

tak umah dia ngadap hway..
betul corner lot tepi jalan ngadap puri ayu..hehehe..

a'a..takde lah tipu..tp sakit hati handle ngan diorang ni..
mintak lain lain kasik..keje tak perfect..!geram ;(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails