CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

25 April 2010

My Dream Kitchen

Mmm...memandangkan duit EPF dah dpt, boleh lar bajet utk my kitchen cabinet (kc). Submit application on Mon kat EPF, Wed duit dah masuk ;-). After tolak 10% deposit, ada la lg balance utk buat kc. My budget is around RM4 - RM5k. Lgpon bottom cabinet dah ada...tinggal nak buat top cabinet & touch-up skit lar biar cantik menawan ;-).

Ok, let see a few designs of kc yg memikat hati aku.


KC mcm ni ok jugak. Ada island kat tgh tu which can be used as a meja makan & a place for me utk buat keje-keje potong-memotong. Dah tak payah beli meja makan kan? Suitable for small kitchen.


I like this design. The color sgt outstanding. Lg satu aku suka sbb top cabinet dia glass. Senang nak carik brg. Tak payah nak bukak satu-satu.


Design ni pon aku suka jugak. Wall cantik. Top cabinet dia pon transparent. Senang.

Pening jugak nak pilih design kc ni. Lg byk tgk lagi pening nak pilih, hahaha...Sumanya cantik. Whatever it is...my kc must have all that i need & most important is it's within our budget (hopefully).

Thinking of having aluminium kc. Design of the kc boleh tgk dekat Modern Aluminium Kitchen.

7 comments:

MOMMY NADIA said...

wahwah,most of the best [art to renovate..kitchen!
bila time nak choose..sgt pening!

the last pic size dia almost of our kitchen size..
just advice,
dapur tu better letak kat wet kitchen, so kat dlm rumah make it dry kitchen..
sb kitchen kita takde partition, open sgt berasap satu rumah..

kalau contractor yg Indahria provide,kabinet dia mahal2..kalau murah pun dia reduce kat kayu nye kualiti..
so better kaklong survey dulu..

umah nadia pun buat counter,so senang tak yah letak meja makan..haha..tapi bila wan nadia mr semua takut nak duduk kerusi tinggi counter nadia..ehehehe..:)

bestnye nk renovate rumah,nadia pun bnyk tak buat lagik..kumpul duit buat semula,wet kitchen pun ingat nak buat semula..

so bila nak pindah?

Nini dear.. said...

wah...gempak bakal2 kitchen ko kak...aku suke!!..sila2..pilih jgn xpilih..
santeq layout ko..mana cari weh?... :)

zahira said...

nadia - tu lar psl...now baru berangan-angan jer. belum batol decide lg. kang kalo dah jumpa org yg nak buat nanti sure jadik lain, hahaha...time tu rasa sumanya nak. silap2 dari bajet 4, 5, ribu dah jadik lebih lak. skrg ni tgh dok survey2 lagi...tgk sape yg boleh give best price. kalo ikutkan 1 umah nak reno tp skit2 lar dulu. buat mana yg penting dulu. kalo ikutkan...bulan 8 baru setel nadia...tatau lar. tak sabar dah nak dok umah sendiri ;-).

emy - hahaha...aku berangan jer tu. harap2 dpt lar buat mcm kc dlm gmbr2 tu ;-)

K-Addicts said...

oo kaklong suka modern concept ke?? gov servant memang xsama ek procedures nak keluarkan kwsp?? mcm byk songeh je udin ckp..

zahira said...

teh - yes...i like modern design, hehehe...rasanya procedure nak kuarkan epf sama jer...tp kena make sure suma document diorg nak tu complete lar. senang cite bawak jer document yg kite ada to epf & tny diorg. if incomplete, diorg akan bgtau document apa lg diorg nak. or call diorg nya helpdesk tny. service epf mmg bagus. cepat ;-)

K-Addicts said...

aik..nape udin ckp kwsp dia tu ambik masa bertahun jugak utk approve? ramai sgt gov servant kot...mmg byk songeh la..utk reno nih mmg xbuleh nak bergantung kat duit kwsp la kitorg ni..sedey2..

zahira said...

teh - aik asal lama sgt nak kuar duit EPF? ke sbb udin convert to skim pencen? lepas dah confirm agaknya baru leh kuar kot. tak tny EPF?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails