CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

08 April 2010

Rumahku Syurgaku

After months of house hunting, finally we managed to find the house. This will be our house.

photo from property2u

Hopefully everything will be settled by June so that we can move in before puasa. Nanti lps raya boleh lar buat open house ;-).

Why we chose this house? Because this is the best location for both of us to stay at. Hubby works at Shah Alam & me will be working at Cyberjaya later. So, paling senang is Shah Alam. And it's near to my PIL house too. About 5km. Senang nak antar Ziqri nanti.

Belom pikir lagi how to decorate the house. It will be a challenge too cos the house is small. Tgk lar mcm mana. Yang penting kena tgk duit dulu, hehehe...Kalo ikutkan mmg mcm2 nak buat. Rumah belum setel lg sudah ada yg mahu mendermakan L-shape & 2 seater sofa Fella Design kat aku! Wah...Kalo ikutkan ati mmg nak amek jer suma, tapi pikirkan umah yg sempit maybe we just take the L shape. Tapi tgk lar mcm mana...Kot2 lar terasa nak beli yg baru, hehehe....

P/s: Nadia, mine is on the 9th floor ;-). Nanti leh ler Ziqri belajar swimming ngan abang Adam ;-)

9 comments:

MOMMY NADIA said...

hehhee..Indahria ke pilihan hati..:)
I think u make a good choice.
Even space rumah "kita" kecik (kalau compare other apt 1008sqfeet, is the biggest!),the location mmg sgt strategic!dekat ngan semua hway, and jammed pun thp minimal aje..semua shopp' complex boleh diterjah dgn mudah, itu yg penting!!
bulan 6 dah tak lama, how much u get??n level 9 same level with my shoolmate..(teh,en pade di level itu!!)even mmg ramai yg nadia kenal kt apt,from schoolmate till offcmate!

utk deco, mmg tak boleh overload,nanti crowd,my house lagik simple,without sofa pun..
even b'syukur sb Adam lasak,kalau bnyk brg space limited utk dia ber"ronggeng"..

just letme know kalau ada nk mintak tlg pape k!

p/s:yeay adam ada geng nak swimming!!

K-Addicts said...

wah semua org sudah dilanda demam naik syeh nak naik umah!!!hahahaha..

good,good...let's share together2..

ala kak long, pass kat kitorg la 2 seater fella tuh kalu xnak! ;p me nak aje fella-fella nih..

Nini dear.. said...

hukhukhuk.....ang dah pon ada umah sendirik kak....aku dok tunggu tuan umah nih..bila la dia kata nk jual umah yg aku duduk nih kat aku..emmm

zahira said...

Nadia - hehehe...tu lar...akhirnya Indahria jugak jadik pilihan. Location dia mmg bagus. Senang nak ke mana2. Tak lar jauh sgt ;-). Tu yg terus amek jer. Lgpon malas dah nak carik2 umah. penat! K Long dpt RM180K. Nadia beli bape? Mmg kalo boleh takmo letak brg byk sgt. Yg basic2 jer...Kang jenuh lak nak kemas ngan Ziqri yg dah makin lasak ni.

Teh - tu lar...suma dah syeh nak naik umah. Sofa tu tgk lar cemana...If amek kena tukar kain dia...takut cost lg mahal...if tak worth it, baik beli baru jer, hehehe...

emy - ala, umah kecik jer ;-). Ko plan nak beli umah tu ke? besar jugak kan umah tu?

MOMMY NADIA said...

time Nadia beli pun dah 90% sold..so dapat 160k..kira ok lah tu dpt 180k!
ada yg jual 190-200k pun ada?
ngadap fed hway ke or kilang gula?
kaklong beli ngan owner ke or direct ngan Shanghai Reality?

zahira said...

bila nadia beli? beza dlm 20K jugak...hehehe...k long beli ngan owner. dia tak duduk pon umah tu. dia rent kat student uitm. aritu ada agent offer umah tepi...RM190K...tp sbb dah amek umah ni mls lar nak tukar. umah ngadap mana ek? hahaha...k long pon dah lupa...rasanya mcm ngadap hiway...kilang gula tu mcm belah tepi...kitorang actually call utk tgk puri aiyu...pastu agent tu kata ada hal...at that time tgk jugak umah indahria...terus berkenan...lepas dah confirm ngan agen nak beli baru agen puri aiyu call. takde rezeki lar dia, hehehe

MOMMY NADIA said...

nadia beli tgh construction,tp sb puri ayu dah laku yg indahria cepat jual!so time beli end 2006,dah bnyk tkde..
nadia hadap hway,umah tepi lagik best,sb bah depan rumah boleh extend ..
puri ayu best sb covered park and big pool..tp umah dia lg sempt and belcony kecik!
U wont regret InsyaAllah..in term property,tk yah risau!nak jual mudah lagilah MSU dah nak siap!

tp tak best sb ramai penyewa n students, so dioarang tak jaga sgt,nak contengla ape lah!
sb bukan their own property!

::: ReActivate ::: said...

::: kat mana ni? kat sebelah komuter station ke atau sebelah federal highway? dari jauh mcm rumah kakak saya plak [hehe] best gak baca kisah zahira hunting rumah baru.. saya pon masih mencari di area UKay-KL-shah alam.. walopon dah ada rumah di JB, tapi nak jugak beli satu di KL.. cantik apartment zahira ni.. interested plak saya!

zahira said...

reactivate - umah ni dekat ngan komuter batu 3 shah alam. umah ni depan kilang gula csr ;-). ramai jugak student uitm sewa sini sbb dekat ngan komuter kan...if beli untuk investment mmg untung sgt. ada yg bagi sewa sampai RM1500. mmg tak rugi la if beli.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails