CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

26 April 2010

Pegi private pulak!

Remember my previous post psl Ziqri kena tukar susu from cow's milk to the soy milk? Lepas tukar to soy milk, badan Ziqri still merah2 especially if dia sweating. Lepas tu pulak, bila dia minum soy milk ni dia ada constipation problem pulak. Stool keras jer. Kesian plak tgk. So, on Sat we bring Ziqri to see the paeditrician.

Memandangkan SJMC is the nearest to my in-law's house, bawak dia pegi sana la. Sampai paeds clinic 11.45am. Masa nak register tu org ramai yg amat! Terasa mcm kat spital gomen jer pulak.


Tgk lar org kat belakang tu. Walaupon byk clinic tapi org ramai yg amat! I rqst to see Dr Khoo. Rupanya...patient yg paling ramai adalah patient Dr Khoo. Kate nurse tu harus lar kena tunggu lg 2, 3 jam! OMG!

Lepas dah register, pegi timbang Ziqri. Weight 8.5kg & height 73.3cm. Tunggu skit punya lama sampai Ziqri pon dah tak duduk diam. Boring. Gilir2 lar kitorang dukung dia round clinic tuh. Udah ler susu bawak 1 botol jer. Sib baik pampers bawak extra! Dan nasib baik Ziqri tak "membuang" time tu. Cari room for diaper change takde. Toilet kanak-kanak ada ler. Ke aku yg tak jumpa? Sudahnya salin pampers Ziqri kat bilik menyusu.


Ayah layan Ziqri main. Cuba tgk kat belakang tu...dah takde orgkan? Org suma dah balik. Clinic tutup kol 12. Kitorang jer yg still kat situ lg! Kol 3 baru dpt jumpa doc. Lega...

Dr Khoo ckp Ziqri bukan kena eczema. Dia kena ruam panas. Tak tahan ngan panas. Tak boleh berpeluh. Doc jugak adv suruh tukar balik susu dia. Kol 3.30pm baru setel. Penat weh...lama tunggu!

So, now Ziqri minum Promil balik. And stool dia tak keras lg. Setel prob!

5 comments:

Nini dear.. said...

giler lama!!!.... sib baik kat Columbia idak cenggitu..hehehe

zahira said...

emy - mmg lama giler!!! tensi aku. anak aku balik tu tido sampai ptg. penat sgt agaknya...mlm pon tido awal, hahaha...

MOMMY NADIA said...

a'a skrang SJMC pun macam dah g government plak rasa..
sgt benci kalau nak ke sana..mujur skrang parking better..

tp yelah,ubat2 dia mmg best!cepat aje baik..Alhamdulillah!

Mimis said...

Jumpa doktor setegah jam.. tunggu tu berejam-jam..

memang sllu jadi kes mcm nih..

zahira said...

nadia - betol lar...ubat dia mmg elok. pastu ubat yg doc bagi lain dari yg clinic bagi. alhamdulillah ziqri dah kurang la rashes kat badan dia.

mimi - jumpa doc tak smpi pon setengah jam. dok tunggu jer kemain lama. sakit ati betol!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails