CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

09 April 2011

Makan Seafood Jer...

Ni nak cite pasal makan la pulak. Still lagi cite kat KK. Hahahaha...tak abes-abes lg ek? Skit lg jer nak abes cite psl KK ni. Sabor ek :). I'm writing it here for our memories :).

Ok, kalo dah ke KK tu org kate byk fresh seafood kat sana. So, 1st night kat KK kitorang pi makan kat Anjung Selera. Tempat ni nak otw ke Menara Yayasan Sabah. Before sampai Menara Yayasan Sabah, korang akan lalu tmpt ni dulu.

Ada byk gerai kat sini. Pilih jer mana yg korang berkenan.


Kitorang pilih utk makan di Likas Hiway Corner. Nama kedai makan tu la. Kenapa pilih tmpt ni? Sebab tgk ramai org makan katg situ. So, harus la sedap kan?


Dekat sini kitorang order sotong celup tepung, ikan (tak ingat nama dah) masak lemon, telur dadar ngan kailan ikan masin. Sotong ngan ikan kena pilih sendiri. Sotong dia bapak besar! Amek sekor jer sotong pon jenuh kitorang nak abeskan.

Dia masak pon sedap. Mmg puas ati makan kat sini. Harga? Ok. Berpatutan.

Last night kitorang kat KK, we all makan kat gerai kat KK Esplanade. Makan sotong gak lagi. Kali ni Mr Hubby suruh diorg buat goreng butter. Sedap. Ikan kitorang amek siakap sweet & sour. Sedap gak. And sayur kangkung. Pon sedap! (aku ni apa jer la yg tak sedap heh?).

Overall...makan kat KK lebih kurang sama mcm kat Semenanjung. Takde apa yg pelik. Rasa pon sama jer. Ke sebab aku tak cuba masakan diorang eh? Ntah...aku kalo bab-bab makan ni mmg jarang nak mencuba something yg baru ;). So, mmg puas ati makan sepanjang ada di sana, hehehe....

5 comments:

Anne said...

wah sedapnye makan sotong.. :)

^effa^ said...

sedapnya sotong goreng tepung.. bestnye duk kk. mknn murah kan? dulu effa duk srwk 3 thn tak sempat g kk.. ;)

zahira said...

Anne - sedap bangat! hehehe...

Effa - makan kat sana blh consider murah gak la ;). Me belom penah gi Sarawak lagi. plan nak jugak berjalan kat sana.

[-suziey-] said...

sotong goreng tepung paling menggodaaaaaaa

zahira said...

suziey - mmg sedapppppp sgttttt, hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails