CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

05 April 2011

Di KK...

Kite sambung balik story KK :).

Dekat KK kitorang stay kat Promenade Apartment. Murah jer tempat ni. 2 mlm cuma RM165++. Tapi mmg sgt convenience tempat ni sebab betul2 kat pusat bandar.


Bilik dia pon besar. Kalo bawak anak 3, 4 org mmg muat sgt lah! Sampai sini tak sempat nak lenjan cadar tu dah kena tukar. Ziqri muntah 2, 3 kali! Haiyoh! Mmg "mabuk" betol!

Tak pasal2 kena bayar RM32++ for laundry sbb baju seluar Ziqri semua dah abes kena muntah!


Kalo korang jenis rajin boleh la masak sendiri kat sini. Mcm kitorang, tak kuasa...so, takde la guna dapurnya!

For the price of RM165++ for 2 days, mmg puas ati la dok sini. Kalo nak selesa lg boleh la korang booked Promenade Hotel. Pon tak jauh dari Promenade Apartment actually. Kalo nak up lagi, boleh lah stay kat Le Meridien. Dekat2 jugak ngan tempat aku stay ni.

Kat sini nak carik makan pon senang. Bawah apartment ni bersepah kedai makan. Ko nak makan mamak ke, masakan Filipina ke (tapi aku tak pegi sbb tak sure halal ke tak), masakan indon ke (aku makan kat Restoran Malindo. Sedap!), fast food semua ada! Tak payah gi jauh-jauh.

If korang dtg sini tak sewa kereta, cab pon byk dok q kat sini. Mmg tak susah lah nak ke mana-mana. Bank pon byk. 7 Eleven pon ada! Disebabkan kat sana petang asik hujan jer, so molek benar la ada 7E. Leh beli payung! Tak pasal2 jer kena kuarkan duit beli payung!

Pendek kata tempat ni mmg convenience la untuk first timer macam kitorang nih :). Disebabkan itu, kitorang selalu la dok keluar masuk. 1 hari sampai 3, 4 kali keluar. At 1 point Ziqri bila ajak keluar dia takmo! Penat agaknya.


Siap mlm sampai ayah kena urut kaki! Kahkahkahkah...padahal bukannya dia jln kaki sgt.

To be continued...

3 comments:

mariah_smile said...

bestnyer jenjalan...

K-Addicts said...

kocik2 dah demand budak rambut kembang ni ;p

zahira said...

mariah_smile - mmg best bila dpt berjalan ;). mcm2 boleh tgk, hehehe...

teh - hahaha...tgh sorang ni layan lagik la kalo demand pon. kalo dah ramai nanti paham2 la (mcm la nak beranak ramai!)...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails