CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

14 April 2011

Ada HANTU ke?

Balik umah tadi...masa nak bukak pintu umah tetiba ada sorang pompuan tegur...

P: Assalamualaikum...Saya dok umah bawah.
Sambil tangan dok tunjuk umah dia. Umah dia sama row ngan neighbour sebelah kanan umah aku.

Aku: Wa'alaikumussalam...

P: Saya nak tanya skit boleh?

Aku: Boleh, nak tanya apa?

P: Mmmm...mlm2 ada tak dengar bunyi guli jatuh or orang tarik furniture?

Haaa...time ni aku dah pandang muka Mr Hubby. Sebabnya....kitorang penah dengar benda yg sama! Tapi tak la selalu. Kadang2 jer. Aku suspek org umah atas aku ni. Asal kol 12 tgh malam jer dok tarik tarik furniture or bunyi tolak tolak kerusi! Sebab diorang baru pindah, so kitorang ingat diorang still dok mengemas lagi la!

Aku: Ada gak kadang2 dengar...

P: Smlm ada dengar tak bunyi orang tarik furniture? Kuat sgt!


Aku: Takde plak
Tapi Mr Hubby kate mlm tadi dia ada dgr!

P: Smlm sampai ada Cina bawah umah saya ni ketuk pintu umah saya kol 12 tgh mlm marah2 saya. Dia kate dia nak tido tak boleh sebab saya dok tolak tarik furniture. Masalahnya...saya pon dengar benda yg sama!

Aku: haaa...

P: Cina tu baru pindah umah tu. Before this melayu yg duduk. Tapi dia dah pindah sebab dia bgtau husband saya dia dah tak boleh tahan.

Lepas abes dok cite tuh, pompuan tu pon blah. Haiyo...meremang bulu roma aku bila di ingatkan balik conversation tuh!

Misteri apakah?????

8 comments:

Mya said...

betul ke kalau dgr bunyi guli tu ada hantu?
sy selalu dgr kat rumah atas saya.
waaaaaaaaaa....

KSWSK said...

erk....baik tnya jiran2 yg lain plak..

K-Addicts said...

eh..kitorang pun selalu gak dengar guli jatuh ngan tarik furniture dari atas...hoho... ingatkan biasa2 je...

najmi said...

takut nye klong,bunyi dari tingkat atas ke? umah klong kubur balik kiri kan, mesti org yg mengadap kubur pas tahu citer ni tak bukak ba;lkoni dah serammm

MOMMY NADIA said...

a'a ..recall balik mmg kdg2 ada dgr guli jatuh and tarik tolak furniture..
yg pelik apartment sewa dulu pun selalu dgr..
tp sb dia anak kecik tkde lah pelek..
misteri ape kah ini??

faerni said...

u all ni semua duk umah bertingkat,
sometimes mcm bunyi angin kot!!

teringat I pernah nampak that 7 budak berjubah hitam!!!!

zahira said...

All - masa google carik sal misteri guli jatuh ngan tarik perabot tuh, terjumpa byk gak link pasal nih. diorang ckp maybe sbb penguncupan & pengembangan konkrit bila sejuk dia akan kuarkan bunyi camtu.

tapi ada jugak yg kate if umah kite tu kite rasa cam seram, cam ada org dok perati, ada bau kemenyan ke...maybe ada "something" wrong ngan umah kite. so, better la uolls check :)

Nani said...

Eee betulla. Sya dlu masa duduk apartment pon selalu dgr guli jatuh dan tarik perabot. Heran gak tp takla pikir smp hantu sb atas umah, satu family yg duduk, atuk nenek, adik2 dia dan anak2. Sesak umah dia ngan org. Alahai...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails