CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

20 October 2010

Finally...We moved in!!!

Akhirnya...setelah beberapa episod drama...Kami sekeluarga (chewah!) telah berpindah to our new crib! Our own house! Finally...aku ada umah sendiri. Bahagianya rasa. Ahakksss...Kami pindah 02/10 tapi kitorang start tido sana 04/10.


Tapi kalo nak ikutkan perasan aku yg sebenar2nya...rasa "excited" tu tak rasa sangat. Sebabnya? Mcm aku ckp tadi...nak masuk umah baru ni ada "drama" yg berlaku (nanti la aku story). Lepas tu Lagi 1 rasa excited tu tak rasa sgt sebab bapak aku takde utk sama2 tgk rumah aku. Aku tak boleh nak "show off" umah ni kat dia, huhuhu...


Before dia meninggal, dia ada call utk tanya status umah. Nampaknya dia pon excited nak tunggu aku masuk umah baru tp tak sempat jugak ;-(.


So, utk tatapan keluarga (yg jauh dimata), ni la keadaan my house...


Masih lagi bersepah. Aku still lagi berkemas. Tak tau la berapa lama nak abes kemas umah ni. Current status: my kc (bajet) dah siap ;-) tapi barang masih belom abes kemas utk show off kat sini, hahaha...


Penat seh pindah umah ni...Banyak barang umah aku yg calar-balar! Huh....For the time being...takde brang2 "mewah" baru yg masuk ke umah aku nih. So, jgn jeles, hahaha...


Misi utama aku skrg adalah utk kemas umah ni dulu lepas tu baru pikir brg apa yg nak bawak masuk. Kena tgk dulu brg apa yg sesuai nak beli memandangkan keluasan umah aku yg agak mencabar kreativiti aku ni. Bestnya org ada umah besar kan?


Tapi nak kemas umah ni pon agak mencabar dengan adanya budak ini...


Memang susah nak mengemas time Ziqri ada. Kalo ari bekerja, kena tunggu dia tido baru boleh kemas. Kalo dia tido 10.30 pm, 10.30 pm la baru aku boleh start kemas. *Sigh*...

Bila la nak abes kemas...Dah tak boleh tahan aku tgk umah sendiri yg mcm dilanggar todak tuh!

P/S: Kehabisan wang...How?

3 comments:

Nini D.. said...

sila g cocok di ATM machine.. :D

K-Addicts said...

wah..finally!tp dpt jugak mata stalker ku ini nak tgk lebih2 sebab lindung ngan perabot2 yg besar itu.

bab calar ni yg daku risau jugak ni. nak bungkus semua mana larat seyy..

xsbr nak tgk ur kc!

zahira said...

Emy - dekat ATM pon dah abes cane?

Teh - perabot yg besar2 tu ialah kc, hahaha...tunggu pasang jer tuh. tu la, elok bungkus mana2 barang yg mahal2 tuh! sayang tau. Especially peti ais, washing machine

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails