CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

01 March 2010

Panas melampau = skin problem

Aduh...bila lar tahap pemanasan global ni nak berakhir. Mmg tak senang duduk dibuatnya! Utk org yg allergy peluh like me & my son...tahap panas yg teramat sgt ni mmg sgt sukar! Abes gatal2 tgn aku dibuatnya. Ziqri plak siap ngan badan sekali naik rashes. Kesian pulak dia. Last Fri adalah hari yg paling panas. The whole day Ziqri pakai pampers jer.

Saturday pegi clinic nak mintak ubat rashes utk Ziqri...skali doc bgtau dia kena measles. Sib baik lar tak teruk. Dan nasib baik dia tak demam.

Last week Ziqri food poisoning. Punya lar rajin aku buat bubur nasi + carrot + chicken...skali food poisoning. Tatau lar apa tak kena...Nak kata carrot tak basuh...mmg aku basuh. Ayam kot...First time nak bagi dia makan ayam dah food poisoning lak. Sudahnya...bagi jer nestum. Tp nestum + ikan bilis ni pon cam tak berapa serasi ngan Ziqri. Alamatnya...kena try benda lain lar pulak.

3 comments:

MOMMY NADIA said...

pity Ziqri..jarang baby kena measles below 1 year?takut benda lain..see his paed??
ala jgn giveup kaklong..maybe sb benda lain..kalau below 9 months..try not to intro chicken dulu..bg bubur with veggie..sumtime letak bilis ke..ada mommies yg after 1year br bg fish n chicken..

Nini dear.. said...

btol2....afif dulu umo setaun baru start makan kak...nak tunggu setahun tu..bergayut nenen je..nestum?..harapan la afif nk makan nestum..baik suh ayah dia yg makan..haha

zahira said...

nadia - tu lar...memula igt rashes jer...rupanya measles. tp skrg dah baik. doc bagi calamile lotion (betol ke eja?) sapu. rupanya ayah dia dulu pon 9M dah kena measles!

emy - ooo...kena tunggu setaun ke? hahaha...aku igt since dia da start mkn dah boleh introduce benda2 tu suma...nmpknya kena tunggu dulu lar yea...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails