CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

30 March 2010

Going to the park

Sun - plan nak pegi Selayang tgk org main kite or TTDI park. Sgt teruja tgk gmbr TTDI park dekat website MalaysianTown.


photo from MalaysianTown

Dlm keta,  we made the decision to go to TTDI park. Dekat skit. Tersesat lar jugak masuk Taman Rimba Kiara! But at last we managed to find the place. Sgt ramai org ok! Parking penuh. Kitorang main ikut jer la org. Tgk ramai parking kat situ, kitorang pon parking lar, hehehe...

Dari parking nak ke entrance jln berbukit. Kitorang main follow jer org ramai. Ziqri letak dlm stroller. Sgt penat berjalan. Jln asik menaik jer...Bukit. Otw tu nmpk lar monyet dok bergayut atas pokok. Nasib baik jenis tak kacau org! Dah jln abt 1km, still tak nmpk bayang lagi waterfall! Aku dah penat yg teramat sgt dah. Al maklum lar...dah lama tak exercise!

Rasa mcm jauh jer lagi nak sampai ke waterfall tu, kitorang decide utk balik jer. Lagipon mcm dah nak ujan. Halfway turun, Ziqri pulak buat hal tak mau duduk dlm stroller. Bergilir lar kitorang dukung dia ke bawah. Mmg mencabar betol! Nak sampai ke tmpt parking tu, dah sakit tumit aku ni! Rasa longgar kepala lutut! Rasanya if every week pegi turun naik bukit tu, kurus aku!

Berpeluh-peluh...Mmg mcm org buat exercise. Sampai umah dah nak maghrib. Mlm tu, aku tido nyenyak yg amat. Penat! Dgn Ziqri skali tido nyenyak, hahahaha....

Nmpk sgt dah lama tak exercise...Jln skit dah penat!

2 comments:

MOMMY NADIA said...

I know the place..tp tak pernah smp..dekat area umah atok sedara ..
tak sangka kt ttdi tu ada tempat yg nyaman gtu ek..

huh..patut diteruskan aktiviti itu..nanti Ibu Ziqri jadik slim melim ala2 erra gtu!!
apa kes tetiba sebbut erra..sb erra duk area tu..boleh ke!!

zahira said...

k long pon baru 1st time sampai. erra fazira dok situ ke? hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails