CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

08 October 2008

Cerita Syawal lagi

Hari raya ke2 aku dah ada kat kg. Seronoknya rasa. Pagi raya tu family aku dah sibuk bakar satay. Mmg tiap2 tahun satay mak aku buat sendiri. Yg tukang rajin dok bakarnya, my bro yg ke 3. Makanan wajib raya kitorang: lontong, nasi impit, sambal ikan & satay. Semua adik-beradik aku except my sis ada kat umah. Oh...cousin aku Sopi & family pon dtg beraya ngan kitorg jugak. Raya ke 3 baru dia balik umah belah wife dia kat Kuala Berang.


Lepas breakfast raya, we all semua bersiap2 nak beraya ke rumah sedara-mara lak. This is the time my hubby nak kenal2 ngan sedara-mara aku. Aritu kawen tak sempat nak berjalan umah they all as cuti kitorg pon tak pnjg. My hubby untung lar...raya tahun ni dia dpt byk kain pelekat as a gift from my sedara.


Raya sebenarnya budak2 jer yg seronok. Dpt byk duit raya! Kalo kita nih raya adalah time utk spend money. Tapi takpe lar kan...raya setahun sekali jer. Lepas raya...time to save money lak. That's all abt my raya story. Mcm mana ngan raya korang?

Next entry: Taman Tamadun Islam, Terengganu...

1 comment:

<< jeff >> said...

>> keindahan dan kemeriahan aidilfitri...
>> pastinya banyak meninggalkan kenangan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails