CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

19 March 2011

Diam tandanya....?

Diam tandanya setuju? Itu cuma boleh diguna pakai oleh org dewasa. Kalo untuk anak-anak...if diam tu meaning ada la keje yg dibuatnya!

Tak percaya?

*
*
*


Wah...wah...wah...bukan main seronok lagi dia yea...

Biasanya if takde org kat umah, if aku nak mandi...aku akan tutup pintu bilik. At least Ziqri kalo main pon cuma dlm area bilik jer. Kalo aku biarkan dia dok luar while aku plak dlm bathroom...kang ntah apa2 la yg dia buat. Takut kang dia pegi kat kitchen bukak drawer pisau. Drawer pisau mmg letak paling atas tp mana la tau skrg dia dah sampai kan...Gawat...Gawat...
So, utk langkah berjaga2...aku bawak dia masuk dlm bilik biar dia main kat dlm tu. If ada apa2 at least aku blh dgr.

Sebelum tu...suma brg2 yg boleh mendatangkan bahaya kena sorok dulu. Yg tak bahaya mcm my glasses pon kena letak tmpt paling tinggi. Kang tak pasal2 kena beli baru!

Aritu skali...time aku nak mandi, bagi la dia minum susu sambil bagi main my bb (punya la nak suruh dia diam). Skali bila dia dah abes minum susu, balance susu tu abes dia tonyoh kat bb aku! Waaarggghhhhh...Terus keypad jammed! Tekan "A" kuar "C", tekan "D" kuar "K", stress mak!
*Stress pikirkan duit nak kena kuar gi repair BB.

Dlm pada dok berkira-kira nak gi repair keypad bb tu, tertumpah plak air kat atas keypad tuh. Adoyaiii...bersabar jer lah. Tapikan...lepas kena air tuh terus elok keypad bb aku! Agaknya dia bersihkan keladak2 susu yg ada kat dlm bb tuh, hahahaha...
*selamat duit aku!

Moral of the story...jgn percayalah if anak2 korang ni dok diam jer. Ada la keje yg dibuatnya.

Nota kaki: Awasi anak anda 24-7!

2 comments:

K-Addicts said...

hoho...budak rambut kembang ni sakan bermaharajalela ye...abg adam kecik2 dulu camtu jugak la.time mls nak pedulik, buat tak tahu je, biar je dia buat sepah.pastu mengeluh la time nak kemas tu ;p

zahira said...

teh - kalo ikutkan hati mmg tak nak bagi dia usik apa2 pon...sbbnya malas nak kemas balik! tapi kang...kalo sumanya nak sekat dia bila plak dia nak explore. time ni la dia nak learn something new kan...

mujur lah anak baru sorang...kalo 2, 3 org yg lebih kurang sebaya jer mau la jadik singa kat umah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails