CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

27 March 2011

Ke Terminal 1

Dari Terminal 2, kitorang amek cab ke Terminal 1 sbb nak pi amek kereta sewa. Before pegi, aku dah buat reservation sesiap kat Sime Darby Car Rental. So, sampai Terminal 1 terus la menuju ke Hertz.


Tapi sape yg nak booking kereta sewa kat sini kena ada credit card (cc) yea. Kenapa kena ada credit card? Sebab masa amek kereta tu dia akan locked sesiap amount to be charged to your cc. Masa aku pi amek kereta tu dia preauthorised charge RM600. Just in case anything happen katanya...


Ni lah kereta yg kitorang sewa sepanjang 4 hari kat KK. Hyundai Matrix. Just RM88 sajo per day. Murahkan? Dia siap bagi minyak full tank. Tapi masa nak return kereta, sila la sesiap isi full tank jugak! Sepanjang kat sana kami cuma abes RM82 saje untuk petrol.


Driver...gilir-gilir la antara kami berdua ;). Sambil drive sambil tgk map. Haiyoh! Berapa kali jugak la dok "makan buah langsat"! Nak sewa GPS mahal la pulak!
*kalo beli GPS pon bagus jugak ni =D. Senang nak berjalan.


First destination kitorang adalah ke Kundasang. All the way to Kundasang selama 3 jam tu Ziqri tido. So, selamat dari muntah!

Jalan ke Kundasang sangatlah mencabar minda! All the way bengkang bengkok mcm ular kena palu! Udah la sepanjang jalan ke sana ujan!

Kitorang sampai di Kinabalu Pine Resort kol 5 pm! Keadaan masih hujan!

Nota kaki: Bersambung lagi di next entry mengenai Kinabalu Pine Resort.

2 comments:

KSWSK said...

bln 5 ni wa nak g KK..leh la wa refer dr story zack ni..

zahira said...

Wa - no prob :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails