CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

09 April 2009

Adui lar...

Aku baru je balik clinic gomen. Just imagine...Pegi sana kol 7.30am, pukol 12 tghari baru setel! Punya lar ramai giler org! Yg x sangka...cha ya nun alif pon ada. Aku igtkan diorg ni biasanya jenis gi private hospital. Maklum lar...depa kan byk duit!

Tu pasal lar aku malas nak check up kat clinic gomen nih. Lama giler nak kena tunggu...Mesti korang tanya kan...dah tau lama kenapa gi jugak? Sebabnya...my hubby insist suh gi check up kat clinic gomen memandangkan aku ni nanti nak beranak kat spital gomen. So, aku ikutkan jer la...Kata nak jadi isteri mithalikan?

Lgpon...kitorang ni bukan byk duit nak beranak kat private hospital. Kalo duit kitorang ni berpuluh2 ribu dlm bank...mmg confirm aku akan pilih private hospital! Bukannya apa...ada dgr org beranak kat private hospital bil sampai berpuluh2 ribu! Seram mak dengar! So, kalo takde duit tu buat jer la cara takde duitkan...Tak yah lar nak berlagak cam org byk duit. Kalo mcm K Nadia tu takpe lar...Byk duit...Boleh ler dia beranak kat SJMC. Ntah berapa lar bil dia...Bila pulak aku nak gi tgk baby dia?

Ok...berbalik pada cite aku gi check up tadi...BP aku naik! Membebel2 nurse tu kat aku. Siap tanya aku kenapa dah 7 bulan baru nak check up kat gomen? Siap tanya kenapa doc yg aku g check up sblm ni tak bgtau apa2...Adui lar...Dah tu dia siap cakap berat aku ni dah terlebih naik...Esok kena gi clinic tu lagi skali...Nak kena check BP lagi skali...Ikutkan hati malas giler nak pegi sbb kena tunggu lama betol! Tapi apakan daya...Nurse tu dah siap sound suh dtg check up sbb dia kata kena monitor betol2. Sigh...

3 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

speaking from experience, mmg gomen leceh tp bagus.dia check detail tanpa kita suruh². kalu private, of coz la everything's count.senang citer, gomen lebih ikhlas where as private nih sumer money based.tepuk dada,seluk poket, tanya selera...wallahualam..

Snow Peace said...

Zack...even wa xpenah bsalin lg..tp ni pun based on my experience...SJMC tu da xsebagus dulu dia punya service...my sister kena puasa 2 hari sbb dia punya operation delay..than servis kat counter dia very poor la skang..bila wa ugut nak tukar hospital lain br la dorang wat keje ngan secepat kilat...

zahira said...

teh: mmg ler gomen ni wat check up betol2 tapi yg tak tahan tu smpi separuh hari...everytime nak gi check up kena amik half day leave...rugi camtu jer cuti...tapi if no choice then terpaksa lar jugak :-(...

wawa: iye ke SJMC punya service poor? tak tau lar pulak sbb tak penah gi sana...:-)...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails