CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

23 April 2009

About my prenatal checkup

Pagi tadi aku sekali lagi kena pegi buat check up. Reach the clinic at 7:45am & I was number 76! Clinic open at 7:30am. Ntah pukul berapa lar agaknya diorg ni dtg amik no. Heard that the nurse will put the number outside. So, anyone can come & take the number as early as 6 o'clock in the morning! Giler...Kalo umah sebelah clinic jer boleh lar...

Datang clinic 7:45am, register dekat nurse 9:50am. Mana lar blood pressure aku tak naik! At 1 time tadi, bp yg belah bawah tu naik smpi 102! Terkejut nurse tuh. Sampi 3 kali aku kena amik bp! Berat lak naik another 2.5kg from my last 2 weeks check up. Naik lagi berat aku. Lepas maternity nanti jenuh ler nak diet!

By the time everything settled, it was 11.30am. Kena rush pegi ofis pulak as aku amik time-off jer. Itu pon dah kira lama. Nak parking keta kat LRT, KJ...by that time sure parking full. Lagi pon kalo parking kat tepi jln tu takut kena saman lak. Dan jugak if I take LRT, smpi Bangsar kena amik taxi to ofis. Aiseh...leceh giler. So, me decided to drive jer smpi ofis.

Sampai ofis about 12:41pm. Aku masuk jer parking visitor kat building ofis aku. Nak tau bape kena? Balik tadi about 5pm, the parking fees jer RM18.50! The price I have to pay if I want to drive to the office. Parking for staff udah penuh! Itu pasal lar aku naik LRT jer pegi keje. Mahal giler parking kat ofis aku...

Nasib baik ler pegi clinic gomen FOC. So, tak kesah sgt lar bayar parking mahal! Next check up another 2 weeks. Mintak2 lar bp aku turun. Tak larat dah nak dgr nurse tu membebel!

1 comment:

Segenit Puteri Bunian said...

hoho..bukan kat KL jer long queue, kat HUSM ni pon, pegi sebelum kaunter bukak, dapat turn awal pun, kul 11-12 jugak settle sebab doc round ward dulu, turunnye lambat la.tapi kalu pegi lambat, parking pun full, tggu turn lagi la lambat..standard la tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails