CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

31 March 2009

2 suntikan

Yesterday after work, aku pegi monthly check up kat clinic. Cam biasa lar, mula2 doc timbang berat. This month berat aku 66kg. Naik 4kg from last month. Doc siap tanya "U makan byk ke?". Gluppp...Aku pon jawab lar "takde lar...makan mcm biasa jer" :-P. Banyak sgt ke berat aku naik smpi doc tanya camtuh?

Lepas tu dia suh gi amik air kencing lak...Mmg elok sgt lar, aku dah ler rasa nak ter"ken" sgt2 time tuh. Lepas tu, dia suh baring nak check perut. Dia cakap bb aku nih suka dok belah kanan. Mmg pon. Asik kat situ jer dia duduk. Tak nak gerak ke belah kiri langsung.

Lepas dah check perut doc ckp "ok, saya kasik u injection utk kancing gigi"...dlm hati aku, alamak...nak kena cucuk ke? So, aku dgn sempoinya lar tadah bahu aku nih...Rasa kebas gak lepas kena tuh...

Lepas tuh, dia check BP lak. Lepas dah check amik darah lak lagi. Huhuhu...2 kali aku kena inject. So hasil check up smlm: POA - 27/52, ABD - 26/52, BP - 120/82, Edema - nil, U.Alb/S - nil, nil. Tak tau lar aku apa maksudnya...Yg aku tau BP tu aja...

Kos rawatan: RM128.00. Mmmm...

3 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

memang camtu ker kos dia?? maklum la, selalu pegi tempat free.. xpenah tau kos rawatan brp..hehe..

Segenit Puteri Bunian said...

p/s:mok cakap kalu selalu kat kanan tu baby boy....wallahualam..

zahira said...

teh: mcm2 dia check tu yg mahal tuh...biasanya dlm RM90 jer...kalo bb belah kanan boy ke? mmm...tak kesah lar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails