CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

20 June 2009

Masalah Problem

1. Masa pregnant, aku ada masalah nak membuang air besar. Tapi tak ler teruk sgt. Dah lepas bersalin pon...still problem yg sama jugak. Tapi kali ni lagi worst. Mak aku siap pesan, kalo nak "membuang" tu jgn meneran sgt...Takut luka jahitan terbukak. Dah...terus aku jadi fobia everytime nak "membuang". Lagi 1 bila nak meneran tu...teringat lak time bersalin. Lagi 1 fobia. Aku siap suruh adik aku beli Beacolux (Ubat Sembelit) tapi tak jalan gak. Nak makan lebih2 takut lak sbb aku breasfeed Ziqri. Tensi...Mak aku suruh minum air rebusan daun jambu tapi tak sanggup aku bila dia bgtau air tu kelat. Anyone can suggest any product for me to try?

2. Ziqri skrg dah tak mau sgt minum susu badan. Kalo aku bagi pon, dia minum sikit jer pastu dia dah tak nak. Dia lebih suka minum susu S26. What should I do? Susu badan aku ni plak, time Ziqri nak minum sikit jer dia keluar...Time Ziqri minum susu formula, elok jer dia kuar sampai basah2 baju.

3. Masalah kegemukan! Hey...suma yg dtg tgk Ziqri mesti tegur pasal badan aku. Mcm mana nak diet ni ek? Kang tak makan, bila susukan Ziqri rasa lapar la pulak! Susah betol...Apa produk diet yg bagus ek? Yang sesuai for me yg breastfeed baby nih...

3 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

me dulu pon constipation jugak lepas bersalin. caesar pun sakit hokay kalu sembelit! my suggestion, makan prune. sangat efektif for me la.. try la.

sparklemaneh said...

rileks la kak...
ang baru jer nk lps pantang...aku amik 7 bulan tau br nk dapat kurus blk mcm skrng...aku nih lagik la...ceacer..berbengkung lansung x masa bpantang dulu...

chendhawan shitake said...

akak, time breastfeed ni takyah diet dulu. nanti xcukup nutrition 4 ziqri. bagi dia susu cukup2 dulu then baru pk pasal diet k...hehhehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails