CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

10 February 2009

Buying house?

On Sun, kitorang pegi tgk rumah. Saje jer pegi usha2 :-). Mana tau ada yg berkenan kan? Actually nak pegi tgk show house tapi sampai kat umah ni dulu, so kitorang pon pegi ler tgk umah ni dulu...

It's a double storey house. Taman perumahan ni dah ada org duduk...Ni umah sape ntah. Kebetulan pintu terbuka, so kitorang pon masuk jer lar...









Ni dapur...Biasa lar, umah skrg dpr kecik jer...Kalo nak extend dapur pon dah tak boleh cos tanah kat belakang tu sikit jer...






Ni lak master bedroom. Mmg luas lar...Toilet pon besar. Rumah ni ada 4 bilik. 3 kat atas, 1 kat bawah. Yg aku suka umah ni sbb kat bahagian atas ada ruang yg boleh dijadikan family hall.






Harga rumah tu...mcm yg kat banner di atas. Aku suka umah ni...Unfortunately...Suma unit dah abis dijual :-(.



Lepas tu kitorang gi tgk single store house lak. Dekat kawasan yg sama...






Umahnya, mcm gmbr kat atas lar. Mmg kecik umahnya...Kalo beli mmg dah tak boleh nak besarkan sbb kawasan dia limited. Harga? Aku tak sure...






Rumah yg kat atas ni pulak, bersebelahan ngan rumah double storey kat atas tu...My hubby mmg berkenan ngan design umah ni. Unfortunately, umah ni pon suma dah abis jual. Yg tinggal cuma cornet lot jer. Sapa2 nak beli harga dia RM268K. Intermediate house harga dia just RM158K. Mmg jauh beza harga ngan cornet lot! Patut ler corner lot masih byk yg kosong!


Ha...gmbr kat bawah ni adalah show house yg kitorang nak pegi tgk sebenarnya. location dia opposite umah yg kat atas tuh...It's semi-D house. Harga dia RM245K.






Rumah dia takde ler besar sgt. Sesuai ler ngan harga dia kan?






Ni pulak living hall kat bahagian atas.






Toilet pon luas. Kira ok ler ngan harga dia. Boleh dikatakan murah lar...Mana nak dpt semi-D ngan harga mcm tu kan?
Tapi masalahnya...suma umah2 tu kat Puncak Alam. Mmg jauh giler lar aku rasa kalo beli umah kat situ!

1 comment:

Segenit Puteri Bunian said...

kalu kat penang,trendnye corner lot yg sold out dulu..

hoho..kat penang xdpt larr semi-D double stry 200k+...tu belom kat island lagih..

kak long ni mcm tau2 jek..last weekend kitorg pun g hunting umah jugak kat seberang nih...teres double stry 200k+ tawww..semi-D double stry 500k+... kalu ada berani sila la beli.. hihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails