CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

21 October 2011

Musim Haji 2011

Sambungan WW.

16 Oct - tibalah masanya utk menghantar Pn Zainab & En Zahiruddin ke Airport Sultan Mahmud, KT. Seawal 3 pagi dah bangun weh! Dah ler sejak balik kg sampai ke hari Sabtu tak putus org datang menziarah sampai ke mlm! Mmg murah betol rezeki Pn Zainab! Alhamdulillah.

Pukul 4 pagi adik-beradik Pn Zainab dah sampai. Terus la bertolak ke airport. Dlm duk kelam-kabut tu, Duci tertinggal selipar, hahahaha...

Kitorang singgah solat Subuh dekat Masjid Jembal. Masing2 muka ngantuk tak cukup tido. Ngan Duci dok melalak-lalak mintak selipar! Hahahaha...Sabar je lah!


Sampai airport dalam kol 7 pagi. Sib baik awal lagi, so dpt la parking dekat skit. Takde la nak kena jln jauh ngan nak dukung Kiki lagi. Kiki kol 3 pagi dah bangun! Dgn tak mandinya, salin baju angkut wat masuk keta ;).



Sampai2 tu terus la Pn Zainab & En Zahiruddin pegi register & amek brg2 yg TH belum bagi. Dah dpt barang berkemas lagi masuk dlm bag.


En Zahiruddin plak duk kalut nak pakai ihram. Susah jugak kan kalo brg kasik last minute. 2,3 kali la nak kena mengemas!


Aku tgh nak pakaikan gelang haji kat Pn Zainab!


Ok, semua dah setel.


Dapat la Pn Zainab beramah mesra ngan cucu-cucu plak. Lama nak tinggal kan...40 days ++...


Rombongan Cik Kiah yg datang menghantar. Terima kasih la aku ucapkan. Sanggup bersusah-payah pepagi buta dtg kan...


My family! Yang takde dlm ni: Pn Teh Suraya. *Teh, gmbr ni utk tatapan anda ;). Semoga hilang "kecanduan" terhadap En Jack!

Lain2 gmbr will be uploaded in fb later la ye...

Ironinya...time menghantar Pn Zainab & En Zahiruddin pegi menunaikan haji aku pregnant 6 months. & back to 2008, time hantar PIL pegi haji aku pregnant jugak! Mmmm...

musim haji 2008


Apakah maksudnya itu?

Oh, perasaan menghantar Pn Zainab pegi haji ni mcm nak antar Kiki masuk asrama penuh! Almaklum la...Mekah tu jauh kan...Sampai tak terkata nak pesan kat dia. Sebak weh!

Almost 1 week dah diorg kat sana. Dan tadi baru dpt berckp ngan Pn Zainab. Ceria jer suara dia kat sana. Pesan dia pada anak2: Dia sihat2 aje yea...Tak payah la risau. Oh, En Zahiruddin sgt bertuah katanya diusap2 oleh Imam Masjidil Haram.

Semoga Pn Zainab & En Zahiruddin dpt menunaikan haji dgn sempurna. Amin.

3 comments:

K-Addicts said...

sobs...sedih weh tgk gmbr ramai2 org. me & kids aje yg takde :(

btw, bakpo imam usap2 encik jack?

Nini D.. said...

ang pregnen ye kak???....alahan amacam???tahniah kak!!!!

zahira said...

Teh - kebetulan imam tu lalu tepi Udin nak imamkan solat. dia nmpk udin pakai tag Msia dia stop jap kat udin.

Emy - yes...i'm pregnant ;). alahan kali ni takde la sgt...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails