CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

24 October 2011

A Short Vacation

Last 2 weeks kitorang bercuti-cuti ke Cherating! Lama sbnrnya tak ke Cherating nih.


Dekat sini, kitorang stay dekat Suria Cherating Beach Resort. Kitorang amek Deluxe room. Kalo nak diikutkan, aku ada sedara yg ada motel kat Cherating nih. Boleh jer if nak pi duduk free. Tapi memandangkan aku pon tak berapa close sgt ngan diorg...so, better la kitorang booked hotel jer kan...

Actually kitorang saje jer nak bercuti dekat Cherating nih. Nak hilangkan penat yg benarnya...Sambil bawak Kiki jln-jln ;). Lgpon dah lama rasanya tak bercuti.


Takde apa sgt la yg kitorang buat. Mmg semata-mata nak rest! Petang tu bawak Kiki gi mandi pool. Mmg excited lah dia!

Anak happy, ibu pon happy lah.


Lepas puas mandi swimming pool, kitorang pegi pantai sat. Takde pon org mandi-manda kat situ. Cuma nmpk org dok fishing jer.

Overall, resort ni ok la bagi aku. Untuk cuti-cuti bajet boleh la. Bilik pon ok. Bersih. Tapi...breakfast dia mmg tak best lah. Lagi sedap if pegi makan kat warung!

Soal makan mmg tak payah risau la. If korang ada foursquare, lg senang. Pegi kat foursquare & carik recommended place to eat. Mmg senang nak carik. Dan tmpt yg org recommend pon mmg berbaloi! Makan pon murah.

3 comments:

K-Addicts said...

oh bila la kitorang nak pergi bercuti. dah nak naik umah baru ni tipis la harapan.

KSWSK said...

wa pun guna 4square gak

zahira said...

Teh - takpe...dpt beli umah besar, puas ati. kitorang ni umah kecik...skali skala kena tgk dunia luar..takde la "terkurung" jer dlm umah ni, hehehe

Wa - berguna jugak kan 4square tu...if pegi tmpt yg x familiar, check jer 4square utk recommended place. mmg tak mengecewakan lah :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails