CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

22 January 2011

Dah tak sejukkkk....

2 tahun memanjakan diri mandi guna water heater masa menyewa kat Subang dulu...bila duduk Indahria ni mmg pagi-pagi especially kul 6.15 am nak mandi "bercinta" betol! Sejuk bebenar airnya!

So lepas discuss with Mr Hubby, we agree to buy a water heater. Last week mlm Thaipusam tu we all pegi Subang Perdana nak carik water heater. Our budget dlm RM300 - RM400 la. Brand apa mmg tak pikir pon.

Bila masuk kedai...ingat nak beli brand ni...

Panasonic

Harga Panasonic water heater ni RM339. Mmg igt nak amek yg ni la sbb within our budget. Skali...

Salesman: umah akak, air shower kuat tak?
Me: kuat
Saleman: kalo org mandi bilik air depan air bilik mandi akak ok ke slow ke mcm mana?
Me: ok jer...
Salesman: tapi yg ni without water pump. if air kat umah akak kuat ok la beli yg ni tapi if air tak kuat saya rasa baik akak amek yg ada water pump skali. Kalo akak amek ni...dia punya tmpt push ni cepat patah. Lagipon spare part panasonic payah skit nak carik.
Me: Mmmm...pulak

Banyak pulak la kriteria nak beli water heater nih! Ingatkan sama jer...Mmmm...lepas discuss ngan Mr Hubby, we all decided to take Joven water heater with water pump. Price plus installation RM590. Itu pon nasib baik my bathroom dah ada plug for water heater. If not...kena tambah lagi charge for wiring.


Joven

Hari Khamis jugak suruh they all datang pasang ;-).

Nota kaki: Lari budget

2 comments:

MOMMY NADIA said...

kalau umah sewa lame,time preggy mmg syok gile mandi air sejuk..
kat Indahria ni,pagi2 kalau dah kena air sejuk boleh demam..sejuk gile!
hehehe...ingatkan kitorang anak beranak takut air sejuk ;)

zahira said...

Nadia - hahaha...igtkan kitorang jer yg rasa air kat Indahria ni sejuk giler! tp mmg sejuk yg amat. tak tahan nak mandi.

suka mandi air panas. ilang stress! tu yg beli jugak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails