CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

13 November 2009

Apa nak buat?

Mmm...weekend ni byk benda nak kena buat. Paling penting, xtvt utk kemas umah. Esok my in-laws nak dtg tlg kemas. Mmg terima kaseh sgt2 pada diorg sbb tlg aku. Time packing barang pon diorang dtg tlg. Siap bwk makanan so that kitorang tak yah susah2 nak masak.

Pindah masuk sini pon diorg yg tlg antar brg2 yg kecik2 tuh. Parent in law aku hadiahkan kitorang tikar getah. Maklum lar lantai umah ni simen jer. Dia takut cucunya nanti "sejuk kaki" pijak simen kot :-). Bukan takat tlg beli...Bapak mertua aku siap tlg pasangkan skali tikar getah tu 1 umah!

Bukan umah ni jer yg nak kena kemas...Umah lama pon kena bersihkan jugak. Tak elok lar kitorang bg umah tu dlm keadaan yg kotor kan? Bab bersihkan umah ni aku mmg lemah skit. Sbbnya aku allergy habuk. So, mak mertua aku lar yg tlg sapukan umah. Aku tukang mop aje :-). Ishhh...mmg terharu sungguh lar aku!

Esok jugak aku kena siapkan jahit manik baju kawan aku so that next week boleh bagi dia. Dia bagi 2 psg baju suh aku jahit manik. Esok ptg nak pegi jumpa tuan umah lama nak return key.

Ahad, nak bawak Ziqri g clinic. Time utk jab dia. Mmg byk betol keje kena buat. Hati ni mcm meronta2 jer nak pegi

*
*
*
*
*




Tapi...

Keje byk. Duit pon nan ado. Sudah byk abes pindah umah aritu. Dgn duit deposit umah, sewa lori dah RM250. Relocation of Astro RM180. Pegi Langkawi lg before that. Nak balik kg raya aji lagi. Keta aku tak servis lagi...Arrggghhh....byknya!

1 comment:

sparklemaneh said...

kakakku syg...astro tu boleh pasang sendirik ler...
daku udah 2x pindah umah...2x jugakla astro tu cik abgku yg pasang.
dia kata dari membuang duit,baikla belajo pasang sendirik..:p
aku?..no komen...xkose!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails