CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

13 December 2011

Mmmm...mana 1 nak pilih ek?

Mmmm...walaupun la kan...this is not my first pregnancy, tapi ni la baru first time nak merasa beli jamu-jamu lepas bersalin.

Why? Sebabnya last time tak berkesempatan nak makan jamu-jamu nih sebabnya Kiki kena prolonged jaundice. So, everytime pegi check up dia mmg doc dah bgtau jgn makan jamu sbb breastfeed takut 'panas'. Dia plak kena jaundice for 21 days...mmg lepas tu kalo nak "berjamu" pun dah rasa tak syok! Terus la melupakan hasrat nak "berjamu"! Cuma sapu minyak, bertungku, berpilis & berurut jer. Itu pun pakai yg belen-belen my sis! Hahahaha...Giler jimat!

Hopefully this time baby tak kena prolonged jaundice la so that boleh la nak merasa makan jamu-jamu ni kan...

Tapikan, banyak sgt produk lepas bersalin ni. Tak tau nak pilih mana satu. Bila baca kat forum, semua produk pun elok tapinya kesimpulan yg aku boleh buat hasil bacaan...tak semua produk yg orang lain pakai elok, elok jugak untuk kite. Haih....susah la nak pilih macam ni!

Antara produk yang menarik perhatian:

Sendayu Tinggi

My sis is using this. Mmg it works for her. Kurus giler jadiknya. The problem is...adakah aku akan kurus jugak kalo amek produk ni??? Dah le tu, byk sgt produk ni! Ada 11 produk dlm set ni. Harga pun boleh tahan mahal!

Produk detail boleh baca kat sini: http://badanlangsing.com/produk-selepas-bersalin/set-bersalin-sendayu-tinggi/prod_67.html

Tapikan, aku mcm berkenan yang ini:

Leesa Formula

ConfineMum Set ada beberapa pilihan. Ada set A, B & C. And of course harga adalah berbeza for every set.

For product detail, pls rfr: http://www.epayasia.my/default.aspx?portalname=www.epayasia.my/leesaformula&pageid=2128&product_id=63AD46EA-0E44-4063-9997-5E8727645EA6&cat_id=681B98C8-0C5C-4F99-8152-DE2B4ACD159C

Haaa...set bersalin ni yang paling murah!

HPA

Should i try this? :). Kalo tak berkesan pun tak la rasa sakit hati kan sebab murah! Hahahaha...Harga bawah seratus!

Product detail: http://www.setbersalin.net/set-bersalin-hpa.html

Amway

Mmmm...set bersalin Amway ni pun byk dpt good review. Ramai yg ckp elok. Tapi, elok utk org tak semestinya elok for me kan?

Prdocut detail: http://sihatjelita.com/set-bersalin-amway-p-84.html

Or should I try Jamu Mak Dara??? Mana tau blh ramping cam Ibu Halimah kan? Hahaha...

Jamu Mak Dara

Jamu Mak Dara skrg ni tgh meletup-letup kan...Kot ler aku pakai "menjadi".
Product detail: http://www.kedai2ekin.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=13

Mmmm...should I buy now or after delivery?

Semangat seh...kali ni nak pantang betul2! :). Tak nak jadik cam dulu.

6 comments:

mommyNadia said...

nadia tk pernah amik jamu..takut effect breastmilk and baby..huhuhu..

itu yg badan langsing semacamkut hahhahaa!

Makbed said...

sendayu tinggi okeh. makbed pakai tu dulu. cuma makbed operate masa tu. so, payah sikit nak kurus sbb takleh bengkung. tapi, berat mmg turun banyak.

Iela Fazielah said...

mcm saya lebih preferpada produk NR @ nona roguy... pun ok gak

zahira said...

Nadia - sama la kita. tapi mmg if bf doc pun tak adv makan jamu...takut baby sakit perut...

MakBed - ya...my sis pun pakai sendayu tinggi. Mmg kurus giler dia!

Iela - ya...ya...ada gak baca pasal NR. Mmmm...byk betul produk. Konfius nak pilih mana 1!

faerni said...

sendayu tinggi panas ok pil2 dia!! and wasted sbb pil dia according to hari kalau dah termiss kan dah rugi dah le mahal..

NR ok gak aku ari tu beli pil dia je ngan minyak herbanika dua benda je... jimat n berkesan. and best of all pil haruan terbaik... sudah!!

zahira said...

Ern - ooo...nmpknya ada good review psl NR nih...*WIN*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails