CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

09 December 2011

Dah lama tak beli & guna

Yes...mmg dah lama giler tak beli & pakai contact lense! Seingat aku sejak ada Kiki mmg tak pakai CL dah. Leceh!

Lagi 1 reason  kenapa tak pakai CL sbb beli mcm2 brand pun still tak sesuai. Bila pakai rasa mcm mata masuk pasir! Beli pun membazir jer. Pakai kejap dah tak selesa nak pakai. Jgn kate nak pakai for 8 hours...pakai 2, 3 hours pun dah tak boleh tahan.

Tapi aritu aku pegi jugak la beli CL. Actually nak abeskan duit claim, so beli la. Kalo tak guna rugi plak :). Pegi Focus Point ingat nak beli Johnson disposable CL jer tapi salesgirl tu suggest aku beli product ni.


Air Optix. Katanya if pakai ni mmg tak rasa mcm pakai apa2 pun & boleh tahan lama. Boleh la pakai for 8 hours. Tapi katanya for pregnant lady, apa2 brand pun mmg tak boleh tahan sampai 8 hours sbb mata cepat kering during pregnancy.

Air Optix ni latest product for CL katanya. Ntah...tatau la aku iye ke idak. Dah lama tak pakai CL kan...tak tau mana yg latest, mana yg bagus. Lagi 1 aku beli product ni sbb blh masuk contest. Hahahaha...*mintak2 menang ler Ipad! Sape2 nak join contest ni pi la beli mana2 produk CIBA. Contest period sampai Jan 2012. Lagipun skrg ada promo. Beli 2, percuma 2 :).

Eh tapikan, aku dah try pakai Air Optix ni (dpt free sample)...mmg sgt comfy la. Tak rasa langsung cam pakai "something" dlm mata!

Dah beli CL, haruslah kena beli solutionnya skali kan...


Bio true. Recommended by the salesgirl. Katanya latest product jugak ni. Dia kate bila kite cuci CL & pakai balik CL tu, kite akan rasa mcm pakai CL yg baru. Tapikan...mahal hoi solution nih! 2 botol RM53! Sib baik la boleh claim, so aku beli la. Kalo tak mmg selalu beli RM10 kat Guardian tu jer!

Dah beli 2 barang tu makanya...abeslah claim optical aku for this year. Kalo nak beli baru kena tunggu next year la pulak. *if la keje kat situ lagi.

3 comments:

Nini D.. said...

ko nak tukar keje tmpt lain ke kak?

KSWSK said...

wah..syok la ada claim optical

zahira said...

Emy - itu plan for 2012 ;)

Wa - mmg syiokkk...merasa la pakai spek branded! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails