CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

09 January 2009

ASB loan

Tadi lunch pegi update buku ASB aku yg amaunnya tak seberapa :-).

Pastu org bank tu ckp lagi untung aku apply loan ASB...Every year boleh kuarkan dividen...

Korang rasa worth it ke?

Ada tak sapa2 yg buat loan ASB? Maybe boleh bagi pandangan...

3 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

udin ada ambik loan 50k...bpk kata kalu amaun loan sket, mcm xberbaloi ambik..kalu byk2 tuh worth la..papa pun kata camtu gak..aritu papa ada promote loan ASB nih..dia kata ramai org apply, then byr bulan2 dgn bunga dia je..do no la..tanya la udin.. tahun lps lagi dia ambik..

Mimis@Mayonnaise said...

Hi Zahira,

U are rite? Sbb kite pon dah buat loan ASB dari 2005 lg. Mmg every year kite boleh keluarkan dividennya. Yg loan kite buat tu kite boleh amik selepas 10 thn or 20 thn. Depend pd berapa lama yg kite pillih masa kt dlm borang tu.

cik_ixora said...

Hi Zahira

:P hello! sy kawan nik teh :)
psl asb loan tuh, mmg worth it! kita beli dlm few thousands (ikut kemampuan nk byr mnthly). Every year, akan dpt around 8% (this year rasenya lg kurang, sbb economy agak tak ok). Let say loan 20k, dividen pon dpt based on 20k, kalau simpan mnthly 100 sebulan, end of the year baru ader lebih kurang 1.2k, dividen based on 1.2k je..so I think, mmg untung asb loan. And hurm, kita boleh je kluar kan duit tu anytime. Cuma sygnye, kalau kita kluarkn, dia punya gandaan kurang lah. let say saving 20k, next year dpt another 1k dividen, following years investment dh based on 21k.. ; after 10-20 years kalau x usik, dh bleh dpt sampai 40-80k. gituh la :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails