CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

05 March 2012

Semoga dipermudahkan

As of today...I still bf Nuha walaupun tak sepenuhnya. Still campur dgn fm sbb my milk supply not enough for her.

Tapi...aku masih bersemangat nak fully bf Nuha. Saya se-ri-us! Buktinya....

*
*
*


Barang2 untuk bf dah beli. Beli dekat LittleWhiz. Mmg save byk la beli brg2 tu dekat LittleWhiz. Contohnya...if beli Medela Swing (ni jer mampu, nak beli FS kang takut hangat2 tahi ayam ;D) dekat Parkson, price dah RM799. Beli dekat LittleWhiz, with that price I can get all the above item! 

For the time being, aku masih lagi tak pump secara konsisten. Still tercari2 time yg sesuai untuk pumping.

Macam mana nak pump secara konsisten, baru nak start pump, Nuha bangun tido. Kalo tak Nuha bangun, karang si abang nak susu la, nak berak la...Macam2! Time aku duk bersenang-lenang takde plak dia mintak suma tu! Haih! Cabaran betul!

Now, me still lg dlm process nak bykkan susu (dah lebih 40 days susu still x byk). Nampaknya nak kena pegi carik ubat untuk bykkan susu la. Baca kat internet ada kata halba boleh bykkan susu. Tapi belum try lagi. *apa la rasa agaknya...

Disebabkan susu pun tak berapa masyuk lagi, so me takde la beli freezer utk simpan stok. Kang beli takut susu takde (boleh plak pikir camtu). Ni pun tgh duk pikir2 lagi nak beli bottle warmer ker tak...Mmmm...

Fuhhh...byk jugak modal permulaan utk fully bf ni yea...

4 comments:

Nini D.. said...

ada org kata..nk bykkan air susu minum air longan kak...ang rebus longan kering tu.tp..longan mahal sikit la.

Blog Diva said...

peh..gambate!!!

jgn putus asa.me yg kurus kering xlalu mkn ni pun boleh bf sampai arini, xkan kak long xleh.

me, minum soya je.pasti bm akan jd byk.insyaallah.

good luck!

kalu dkt, dah p try dah..hihi..

mommyNadia said...

InsyaAllah..
Full swing pun agreat choice,sama jgak performance mcm fs,cuma single pump je..

btw,kalau tak muat tempat,mehlah tumpang letak kat freezer aii,dah bnyk tempat kosong...haahaha..*sudah malas nak buat stok ;)*

faerni said...

dr halina drinks a loootttttttt of horlicks. boleh bykkan susu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails