CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

09 February 2011

Alfatihah untuk Opah Chu

1 Februari...

Pagi tu dpt berita Opah Chu meninggal.

@ Hospital Putrajaya

After a few months sakit, akhirnya, Opah Chu pergi jugak. Pergi ketika berumur 83 tahun.  Lepas dapat berita tu, kitorang terus ke Presint 11. Opah Chu meninggal kat situ.

Masa we all sampai Presint 11, kami diberitahu mayat Opah Chu dah di bawa ke Masjid Putra.

Masjid Putra @ Putrajaya


Kitorang terus la bergegas ke sana. Sampai sana, Mr Hubby terus ke bilik jenazah.

Ziqri

Me & Ziqri tunggu la kat atas sebabnya...my MIL byk pantang larang tak boleh bawak budak tgk mayat...Makanya aku dok la melayan Ziqri kat tmpt yg luas tuh. Mmg penat la weh....Tak reti nak duduk diam! Ada jer tmpt dia nak jelajah!

Setel urusan jenazah, mayat dibawa ke perkuburan Presint 20. Me & Mr Hubby tak ikut sbb my MIL tak bagi (sebab bawak Ziqri). So, kitorang pegi isi perut dulu lah. Lapar beb!

mee rebus

One of my FB friend suggest to eat mee rebus at Presint 9 (kalo aku tak silap). Katanya the best mee rebus! So, kasik try la. To me...the best mee rebus I've tried was at Shell Cafe @ Singapore. Perghhhh....mmg sedap giler!

Lepas makan...balik semula ke Presint 11. Tunggu they all balik dari kubur.


Ziqri kemain excited dpt duduk dlm walker. Almaklum la...selama ni tak penah merasa duk dlm walker :-). Siap takmo keluar tuh!

Petang we all balik umah & after Maghrib datang lagi ke Presint 11 untuk tahlil. Dekat kol 12 mlm baru sampai Indahria!

Nota kaki: Semoga roh arwah Opah Chu ditempatkan dikalangan org yg beriman. Amin...

4 comments:

K-Addicts said...

belated takziah..

Nini D.. said...

Innalillah...

Mieja@Amiizaa2001 said...

takziahhhh...& alfatihah buat opah chu, amin!

zahira said...

All - thanks

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails