CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

11 January 2010

Looking for a house


foto from iproperty

Ni cerita ari Ahad. Kitorg pegi tgk umah yg kat atas tu. Agent tu bgtau suh dtg kol 8am! Aku suh tukar to 9am then dia ckp 8.30am sbb owner ada hal. Aku pon agree jer lar. Kol 8.15am aku dah sampai depan umah tu! Aku ni kalo bab2 time ni mmg punctual. Sekali agent tu kol 9am baru sampai. Sakit betol ati! Udah ler aku mintak kol 9am tak mau konon2nya nak 8.30am! Skali dia lak yg lambat! Patutnya dia yg kena tunggu aku...ni tak, dah terbalik pulak!

Lepas dah parking, agent bawak lar pegi naik atas. Wah...tmpt ni mmg security dia tip top! Nak masuk lif kena bukak pintu dulu, ok! Meaning, cuma penghuni tmpt ni sahaja yg akan diberikan kunci utk naik ke atas. Bila dah naik atas mmg privacy betol umahnya. Sunyi sepi! I likeeee....

Yg bestnya psl umah tu...dah ada 3 aircond, every room dah ada built in wardrobe. Kat master bedroom toilet ada bath tub (syoknya), dah ada kitchen cabinet (tp aku tak berapa berkenan). Kiranya kalo masuk umah tu mmg cuci kaki lar. Bab2 reno can do later!

Umahnya tingkat 11. Gayat seh...bila tgk bawah! Lepas tu agent bawak pegi swimming pool & playground. Tmptnya luas! Mmg aku berkenan lar dgn umah ni. Nak beli ke tak ek?

4 comments:

MOMMY NADIA said...

kaklong..condo ni tepi proton kan..?patutla cm kenal aje..everyday amik/hntr adam at nursery lalu depan condo ni..mmg condo n peacefull gile..btw nadia pun stay at 11th floor..:)

zahira said...

a'a...kat tepi proton...from the house kan leh nmpk banglo kat depan tu, hehehe...Tp tatau lar nak beli ke tak...nak survey lagi ;-) tp in term of location mmg dah berkenan lar.

MOMMY NADIA said...

just to let u know..main road dia pagi2 n time balik mmg sgt jam..
the rest shud be ok ler..my apartment pun still new n masih ada kosong..Indahria Apt near to sugar factory..:)

zahira said...

nadia - a'a...najib ada jugak bgtau kat situ pagi2 jam. kitorang still dok survey lg...try to get the best price & good location. senang nak antar ziqri nanti...ada jugak amek tel no utk indahria, hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails