CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

01 December 2009

Ziqri 6 months, balik kg

26/11 - Ziqri is 6 months today :-). Alhamdulillah, so far anak ibu ni membesar ngan sehatnya. Arini kami bertolak balik kg for Hari Raya Haji. 6.30am sudah bertolak from my house to MIL house to fetch Ziqri. Ziqri ditinggalkan di sana sbb kitorang kan sakit mata.



8.00am bertolak from SJ. Our journey took about 12hrs. Fuh...kalo balik kg aku time2 raya nih mmg "masak" lar. Kalo tak berbelas2 jam on the road tak sah! Nasib baik lar Ziqri tak meragam! Bila smpi kg, masih lagi boleh senyum bila disuruh oleh Wa & Tokki nya. And because of the long journey, Ziqri kena nappy rash. Sblm ni mmg tak penah kena. Kesian dia. Balik from kg pulak dia kena cirit birit. Kesian sungguh. Nasib baik arini dia dah ok.



Ziqri now sudah tukar susu. Minum PromilGold. And he starts to eat already. Aku belikan dia brown rice nestum & farleys biscuit. Actually sudah belikan dia brg2 kat atas tu b4 he turns 6 month. Hehehe...so excited nak bagi anak makan! Unfortunately, he doesn't like to eat the nestum. Bila bagi dia farleys tu elok pulak dia makan. Nmpknya, aku kena simpan dulu lar nestum tu.

2 comments:

sparklemaneh said...

sekurang-kurangnye dia nk jugak mkn farleys tuh..afif baru segigit udah dikeluarkannye blk..penyudahnye aku jugak yg kene mkn..hukhukhuk

sparklemaneh said...

muka ziqri mcm muka ayah dia la...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails