CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

30 April 2008

Tension



Ni la jln yg aku kena lalu tiap2 hari nak gi & balik keje. Mmg jam! Keadaan ni lar yg aku kena tempuh everyday bila dah pindah kat Subang. Kalo dulu, nak gi keje tak sampai 10 minit aku dah sampai ofis. Now, jarak perjalanan dia jauh skit lar.
Sekarang ni pegi & balik keje jer kepala aku sakit. Mana taknya, x biasa dgn jam yg mcm ni. Bawak keta pon rasa panas ati jer especially bila ada org yg suka potong q...hangin jer aku! Ingat dia sorang jer nak cepat! Aku sekarang kena byk2 bersabar bila bawak keta dlm keadaan yg mcm ni kalo x...lagi migrain lar aku...
Rumah aku dah pasang ASTRO smlm. So, mlm tadi xde lar aku boring...hehehe. Actually aku pasang ASTRO under nama DIA sbb aku nye ASTRO xde disc, kalo pasang akunye kena bayar lebih sbb tambah harga disc sekali. Umah lama dulu ASTRO built in, so x payah pakai disc. Tapi smlm pasang aku punya ASTRO dulu sbb set ASTRO yg baru tu x boleh pasang kat umah aku. Org tu kena configure setting dulu baru boleh pasang. Mcm2 hal...
Tadi baru aku antar borang income tax. Nasib baik ler LHDN kat sebelah ofis aku jer...Payment pon dah buat tadi via Maybank2u :-). This week ofis aku jam sbb ramai yg dtg submit borang income tax! Biasa lar kan org Malaysia, suka buat keje last minute.
At last, my wedding card dah boleh amik arini. Janji siap 28/04 tp after few days aku call, arini baru dia cakap boleh amik. Tu pon aku dah marah2 baru lar nak buat. Time aku cakap baik2 asik suruh tunggu jer, dah kena marah baru lar nak buat. Sigh...

2 comments:

::: ReActivate ::: said...

::: biasa laa tuh baru pindah rumah baru, kena sesuaikan diri & keadaan malah traffic pon kena sesuaikan jugak.. lama2 dah biasa, tak jadi masalah..

::: baru saya tahu pasal astro lama tuh yee.. skrg nih astro decoder dah makin kecik dan makin ringan..

::: bakal pengantin baru yee? [huhu] awal2 saya ucapkan tahniah, semoga berbahagia.. [p/s]: very nice new home, very nice blogspot..

<< jeff>> said...

>> biasalah tu kalau dah kat KL/PJ...
>> tu yang sejak duduk kat melaka ni aman sikit hidup...
>> tekanan darah pun boleh turun...:-d

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails