CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

16 January 2012

Tercapai Hajat!

Ok, satu lg hajat dtg ke Penang ni sbb aku nak makan nasi kandar Line Clear yg femes tu! Punya la mencari kedai ni...almost 2 hours baru jumpa! Mana taknya...kedai dia terselit kecik jer kat tepi tu, if first timer mmg sah2 la tak nmpk kan? Lg plak kitorang ni takde GPS kan...duk pusing2 la tempat tu 2, 3 kali! Padahal dah lalu tapi boleh plak tak nmpk!


See? Punya la femeskan...dah almost 3 pm pun still lg ada org q! Termasuk la kitorang! Hahahaha...Nak parking tak susah. Depan nasi kandar (seberang jalan) tu ada tmpt parking tapi mahal tu...RM4 per hour!


The one & only tukang masak. Dia masak main campak2 jer tapi sedap ;).


Nak makan pun jenuh kena q weh! Ada la dekat nak sejam jugak q!
Bak kata my MIL, if nak makan kat sini, pedulik kan keadaan tmpt ni, if not tak lalu nak makan! Wakakaka...


Nasi pilihan hati! Nasib baik la sedap! Kalo tak mmg dah maki hamun...almaklum la, tunggu skit punya lama kan...
Abes makan dah kol 4 pm. Itu pun ramai lg yg q nak makan kat sini! 


Lepas makan kitorang pegi beli jeruk. Benda wajib yg kena beli bila datang Penang!


Lepas tu, jln2 area Padang Kota. Tak stop pun...takde parking & tak larat nak jalan. Just pass by jer...Ramai org!


Otw nak naik feri tu nmpk org lumba basikal. Baru nak start.

Bukit Bendera tak pegi. Takde parking! Tak kuasa nak parking jauh2 & jln naik ke atas! Rumah P Ramlee pun tak pegi. Tak jumpa!

3 comments:

KSWSK said...

mmg kalau tgk tpt dia mmg xtertelan nasi tu kan..

MiSs DeAn0Va said...

woahh..penang ni ade byk ceritera la ms thn lepas ai pegi..tk ley lupa!siokk jgk kkZ dpt mkn2..kami dulu nan hado!!

zahira said...

Wa - tu la pasal. Kalo nak makan situ kena abaikan benda lain :)

Nova - penang mmg syiokkk bab2 makan ni...kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails